De 5 beste WireGuard VPN-providers in 2024 (gratis en premium) - EarthWeb (2024)

BESTE VPN-DIENSTEN

#1 Hoogst gewaardeerd

VEILIG BEVEILIGD
de nummer 1 VPN-service

nu

69% OFF!

REGISTREER JE NU

#2 Hoogst gewaardeerd

Nu 86% KORTING

KRIJG HET HIER

#1 Hoogst gewaardeerd

VEILIG BEVEILIGD
de nummer 1 VPN-service

nu

69% OFF!

REGISTREER JE NU

#3 Hoogst gewaardeerd

Nu 85% KORTING

KRIJG HET HIER

Haast hebben?
De beste WireGuard VPN-provider in 2024, zoals te vinden in onze onafhankelijke testen, is NordVPN!

VPN's met Wireguard-technologie staan ​​tegenwoordig in de belangstelling vanwege hun talloze voordelen.

Maar de brandende vraag hier is wat deze voordelen zijn, en hoe vervangt het de kenmerken van oudere protocollen zoals OpenVPN?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we de beste VPN’s die het WireGuard-tunnelingprotocol gebruiken nauwkeurig onderzoeken.

Het claimt het snelste, veiligste en betrouwbare protocol te zijn dankzij supersnelle cryptografische primitieve, gestroomlijnde codering, lichtgewicht en snelle netwerkschakeling.

In dit artikel beoordelen we deze WireGuard niet alleen op zijn voordelen, maar analyseren we ook de nadelen die deze heeft op het gebied van gegevensprivacy, veiligheid en beveiliging, zoals geen onafhankelijke audit, gebrek aan dynamische IP-toewijzing en geen logboekregistratie.

Er zijn VPN's die niet alleen gebruik maken van de voordelen van WireGuard, maar ook de tekortkomingen ervan overwinnen door functies toe te voegen zoals het Double Nat-systeem en nog veel meer.

Laten we dus, zonder ook maar één moment te verspillen, de beste WireGuard VPN-providers leren kennen en hoe zij de veiligheid, beveiliging en privacy kunnen garanderen, samen met onbeperkte toegang tot verschillende diensten en apps.

Broninhoud tonen

Beste WireGuard VPN-aanbieder in 2024

  1. NordVPN – 🏆 Winnaar!
  2. Surfshark
  3. VPN-atlas

1. NordVPN

De fundamentele dingen die u bij elke VPN-service kunt verwachten zijn snelheid en privacy, terwijl de rest van de functies secundair zijn.

NordVPN werkt op het NordLynx-protocol, het is een eigen protocol dat voornamelijk gebaseerd is op WireGuard-technologie.

Bovendien garandeert NordVPN de privacy door een Double Nat-systeem te implementeren, wat betekent dat het geen gegevens van de gebruiker opslaat, inclusief het IP-adres, op zijn servers.

👉 Ontvang NordVPN GRATIS!

  • NordVPN wel de marktleider (verreweg)
  • 30 dagen risicovrije proefperiode
  • Super snel snelheden
  • 5,442 + servers in meer dan 60 landen
  • Streng no-logs beleidsmaatregelen
  • Volgende generatie militair-grade encryptie
  • DubbeleVPN, dubbele privacy
  • 6 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Ideaal voor: veiligheid, beveiliging, anonimiteit en gemoedsrust
  • Compatibel met: Windows, Mac, Android, iPhone, iPad & iOS, Linux, routers, Apple TV, FireFox, Google Chrome, Microsoft Edge en meer

👉 Ontvang NordVPN GRATIS!

NordVPN kan je snel toegang geven tot 4K-films en andere inhoud op Netflix, BBC iPlayer, Hulu en Amazon Prime zonder ook maar één bit op te slaan op een van de enorme serverstacks.

Dit geeft je niet alleen een ongebufferde ervaring tijdens het kijken naar je favoriete films of tv-programma's, maar slaagt er nog steeds in om toegang te bieden via apparaten die geen VPN-services ondersteunen.

Als u de beste VPN met WireGuard gebruikt, bent u gedekt door DNS-lekbescherming en een robuuste encryptiemethode zoals AES-256 bit, die u zullen helpen beschermen tegen indringers die uw privacy willen binnendringen en tegen ISP's die bandbreedtebeperking toepassen.

Deze VPN biedt u WireGuard-technologie bij elke app, zowel voor Windows, Android, iOS als macOS.

NordVPN biedt geavanceerde smart play-technologie die een combinatie is van de beveiligingsfuncties van NordVPN en DNS binnen de VPN-apps, wat ervoor zorgt dat u geen lange processen van complexe stappen hoeft te voltooien om elke keer toegang te krijgen tot uw favoriete inhoud.

NordVPN vertrouwt niet alleen op het WireGuard-protocol; het gebruikt andere protocollen zoals IPsec, OpenVPN en IKEv2 om de veiligheid en snelheid te behouden, zelfs voor oudere applicaties.

Dit is de reden waarom een ​​enorme hoeveelheid van 14 miljoen abonnees wereldwijd verbinding maken met deze VPN.

Mensen gebruiken het niet alleen om toegang te krijgen tot streamingdiensten, maar het wordt de eerste keuze van veel gamers, professionals, studenten en thuisgebruikers vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Bovendien kunt u profiteren van de snelheid en veiligheid van WireGuard voor het delen van uw foto's en video's met familie en vrienden via apps zoals Snapchat, video en spraakoproepen via WhatsApp, Telegram, Tengo, Skype, enz.

Het maakt het werk van overheidsinstanties, telecomoperatoren, ISP's en andere netwerkserviceproviders moeilijker door verkeer van twee verschillende servers te verzenden, dus als een server uitvalt, blijven uw gegevens niet detecteerbaar.

Terwijl u geniet van uw onbeperkte toegang tot het streamingplatform, als uw NordVPN om welke reden dan ook uitvalt, blijft u niet onbeschermd en krijgen hackers geen toegang tot uw gegevens, aangezien uw internetverbinding onmiddellijk wordt verbroken met behulp van internet-kill-schakelaar die speciaal voor dergelijke situaties is ontworpen.

Het is zelfs essentieel om dat te begrijpen de snelste VPN kan u alleen de beste snelheid bieden die deze van de lokale internetprovider krijgt.

Maar stel dat u last-mile-problemen ondervindt, bandbreedteverlies als gevolg van de gebruikte media, interferentie in het signaal, kriebels en latentie.

In dat geval kan hij u niet de gewenste snelheid bieden.

Nog een ding waar deze VPN en het WireGuard-protocol hulpeloos zijn, is de datalimiet die wordt toegepast door uw telecomoperator, ISP of welke netwerkserviceprovider dan ook.

Hoewel NordVPN wordt beschouwd als de allerbeste VPN met Wireguard, is de inconsistentie van de snelheid tussen serverlocaties nog steeds een probleem dat kan worden aangepakt.

Om deze reden kunt u te maken krijgen met traag gedrag op een bepaalde serverlocatie.

Om dit probleem aan te pakken, raden we u aan de dichtstbijzijnde serverlocatie te gebruiken met de beste reputatie voor toegang tot de geblokkeerde inhoud, bijvoorbeeld de Amerikaanse server als u toegang wilt krijgen tot Netflix of een ander streamingplatform, omdat de meeste daarvan daar worden gehost. .

Hoewel de Dark Web-monitor een geweldige functie is die zoekt naar de sporen van uw gegevens op het dark web, moet u er rekening mee houden dat als er iets met betrekking tot een e-mailinstructie is gegenereerd, alleen uw aan NordVPN gekoppelde ID via het dark web wordt gecontroleerd.

Voor het aanpakken van pop-ups, adware en trackers van derden maakt deze VPN gebruik van bedreigingsbescherming, waardoor het als een antivirusprogramma kan fungeren als we het over Cybersec hebben, waardoor u niet kunt worden omgeleid naar een kwaadwillende site door alle verzoeken te vergelijken die zijn gegenereerd door uw browsers naar een blokkeerlijst.

WireGuard maakt deze VPN lichtgewicht, presteert beter, snel en veilig.

2. Surfshark

Deze op het Britse Maagdeneiland gebaseerde VPN-tool biedt een aantal zeer innovatieve functies, rekening houdend met de snelheid en privacybehoeften van gebruikers.

WireGuard is een van de vele functies die beschikbaar zijn voor zijn klanten.

Het unieke karakter ervan beperkt zich niet tot beveiliging, privacy en snelheid; in plaats daarvan kunt u met zoveel apparaten als u wilt verbinding maken met één gelijktijdige verbinding.

Dit betekent dat één abonnement voldoende is voor de hele groep vrienden, familie, besties en concurrenten.

Hoewel deze VPN beweert een no-log-beleid te hebben, zul je, als je het met een scherp oog bekijkt, weten dat het een deel van de informatie op zijn servers opslaat.

👉 Probeer Surfshark GRATIS

  • Surfshark is de beste budget-VPN
  • 30 dagen risicovrije proefperiode
  • Streng no-logs beleidsmaatregelen
  • 3200 + servers in 95-landen
  • Ongelimiteerde gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Ideaal voor: privé browsen met een beperkt budget
  • Compatibel met: Windows, Mac, Android, iPhone en iOS, Linux, FireFox, Google Chrome, Microsoft Edge en meer

Deze informatie is van een fundamenteel niveau dat niet met derden wordt gedeeld, maar toch ontkracht het de no-log-verklaring.

U kunt uw privacy waarborgen als u uw persoonlijke gegevens, zoals e-mailadres, wachtwoorden en basisbetalingsgegevens, niet wilt delen.

Het enige wat u hoeft te doen is een anoniem account aan te maken en de niet-traceerbare betaalmethode te selecteren waarbij uw gegevens niet openbaar worden gemaakt, zoals cryptocurrency.

Afgezien hiervan valt de VPN niet onder enige wet die hem dwingt de gegevens van zijn gebruikers te delen Surfshark komt van het Britse Maagdeneiland dat geen deel uitmaakt van een inlichtingenalliantie, wat betekent dat het uw gegevens niet zal delen met landen zoals Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk en Australië.

Bovendien is er een bevelkanarie, die de gebruiker onmiddellijk informeert als Surf Shark een gerechtelijk bevel ontvangt voor het delen van gegevens door zijn gebruikers.

WireGuard-technologie voegt enkele van de beste functies toe die voldoende zullen zijn om elke VPN-tool te laten opvallen.

Deze functies omvatten moderne cryptografische technieken zoals het Noise Protocol-framework, Curve25519, ChaCha20, Poly1305, BLAKE2, SipHash24, HKDF en veilige, vertrouwde constructie.

De lichtgewicht code, die slechts 4000 regels bevat, maakt het voor derden gemakkelijker om een ​​onafhankelijke audit uit te voeren, en verkleint ook het aanvalsoppervlak.

Betere prestaties zijn een ander voordeel van de kleine code, die zijn razendsnelle functionaliteiten overdraagt ​​aan het protocol.

Het werkt zelfs sneller op Linux en Android-apparaten vanwege de Linux-kernelondersteuning.

Als we de snelheidsfactor terzijde schuiven, dwingen vele andere factoren ons om Surfshark als een van de beste VPN’s te beschouwen; platformonafhankelijke ondersteuning is daar één van.

Als je de FullHD- of 4K-ervaring wilt hebben op elk apparaat dat over Windows, Linux, macOS, Android en iOS draait, kun je dit snel verkrijgen omdat de op ramschijven gebaseerde servers altijd klaar staan ​​om je van dienst te zijn.

Surfshark is een beetje een dure oplossing om aan al je behoeften op het gebied van beveiliging, veiligheid, privacy en onbeperkte toegang tot inhoud, services en apps te voldoen.

Maar het heeft geen middel onbeproefd gelaten om te bewijzen dat het een waardige concurrent is.

Om deze reden implementeert SurfShark een aantal ultramoderne functies zoals split tunneling, multihop, no border, Clean web, kill switch, statische IP en nog veel meer.

U kunt al deze functies eenvoudig verkrijgen voor $ 2.49 op een abonnement van twee jaar betaald met een creditcard of via PayPal.

Als je tevreden bent met de SurfShark-services, kun je binnen 30 dagen na inschrijving je geld terugkrijgen. Het is dus een eerlijke deal.

3. VPN-atlas

Als je alle gratis WireGuard VPN’s opsomt, dan VPN-atlas zal aan de top staan, omdat het een van de snelst groeiende tools op de markt is.

Het is een van de weinige VPN-apps die volledig functioneel is in China.

De meeste mogelijkheden die u wellicht opmerkt in deze VPN zijn afkomstig van het WireGuard-protocol.

Deze functies omvatten snelheid, privacy, beveiliging, streamingmogelijkheden, geen logbeleid, P-2-P-verkeersafhandeling en vele andere.

De klanten van Atlas VPN kunnen twee abonnementen hebben, gratis en premium, die beide identieke functies hebben, op enkele uitzonderingen na, waarbij u bijvoorbeeld te maken krijgt met bandbreedtelimieten; Amerikaanse Netflix is ​​beschikbaar in de premiumversie.

Daarom kan een premium-versie voordeliger zijn voor mensen dan de gratis versie.

👉 Ontvang GRATIS Atlas VPN

  • Atlas VPN is de beste gratis VPN
  • Privacy Pro-servers
  • 750 servers op meer dan 40 locaties
  • Ongelimiteerde gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Ideaal voor: mensen die op zoek zijn naar een freemium VPN
  • Compatibel met: Windows, MacOS, Android, iPhone en iOS, Android TV, Fire TV Stick

Als je ons vraagt ​​welke mensen het maximale uit Atlas VPN kunnen halen, zullen we ongetwijfeld zeggen: iedereen die dat wil hun digitale voetafdrukken veilig te stellen moet deze VPN overwegen.

Mensen die een VPN willen gebruiken zonder ervoor te betalen, kunnen er gebruik van maken. Vanwege de gemakkelijke toegang en het gebruiksgemak kan elke newbie het gebruiken.

Mensen die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering kunnen profiteren van de functies ervan, en mensen die in China wonen kunnen ook profiteren van dit VPN.

Atlas VPN is een goede VPN-tool, maar na de toevoeging van het WireGuard-protocol is het een van de beste VPN's geworden.

Het kan de ISP's, overheidstoezicht, telecomoperatoren die geografische beperkingen op uw verkeer plaatsen, netwerkoperatoren die websites blokkeren en netwerkbeheerders die u de toegang tot verschillende apps beperken, ontwijken door zijn gecodeerde servers, split-tunneling, meerdere hops, en DNS aanpassen.

Toegang tot premium streaming- en gamingplatforms kan beschikbaar zijn door gebruik te maken van GooglePay, PayPal en elke bekende creditcard of betaalkaart, zodat u deze VPN eenvoudig kunt verkrijgen voor uw apparaat en tal van andere apparaten, of deze nu op iOS, Windows, macOS, of Android.

Met functies zoals een gratis abonnement, hoge snelheid dankzij WireGuard, volledige functionaliteit in China, native P2P, streaming en ondersteuning voor gamingverkeer, er zijn nog steeds enkele problemen die Atlas VPN moet aanpakken als ze de nummer 1 VPN willen zijn.

Deze problemen omvatten een eenvoudige gebruikersinterface, gebrek aan maatwerk, de gratis versie ondersteunt geen in de VS gevestigde streamingplatforms, servers bevinden zich in vijf ogenlanden, ontbreken browserextensiesen geen onafhankelijke audits.

Alle problemen kunnen worden aangepakt, en we geloven dat Atlas VPN vroeg of laat al zijn tekortkomingen zal verhelpen, en misschien zullen we deze VPN op een dag zien als de beste VPN voor WireGuard, die bekend zal staan ​​om zijn snelheidsbeveiliging en privacy.

4. CyberGhost

De 5 beste WireGuard VPN-providers in 2024 (gratis en premium) - EarthWeb (8)

CyberGhost staat bekend als een top-VPN vanwege zijn lichtgewicht footprint, razendsnelle snelheid, gebruiksvriendelijkheid en privacyfuncties.

Het ontneemt geen enkel platform de voordelen van het WireGuard-protocol.

Deze platforms kunnen van alles zijn, zoals Android, iOS, macOS, Windows, Amazon Fire TV & Stick, Android TV, Apple TV, Linux, webbrowsers, VPN-routersen spelconsoles.

WireGuard zorgt ervoor dat een gebruiker op elk platform de beste snelheid krijgt.

De snelheid hangt echter van veel andere factoren af, maar CyberGhost heeft tijdens het gebruik van WireGuard zijn uiterste best gedaan om de klanten te faciliteren.

Hoewel WireGuard een uitstekend protocol is dat bekend staat om zijn snelheid en privacy, maar ook enkele ingebouwde beveiligingsproblemen bevat; als u het met CyberGhost gebruikt, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, aangezien CyberGhost de RESTful API gebruikt die is gecertificeerd door RSA (Rivest, Shamir en Adleman), een bekend cryptografisch algoritme dat wordt gebruikt om het verkeer in een dergelijke omgeving te versleutelen. zodanig dat geen enkel beveiligingsprobleem uw informatie kan achterhalen.

Tegelijkertijd bent u verbonden via internet.

Bovenal verzendt CyberGhost al het verkeer vanaf een beveiligd kanaal met willekeurige IPS, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

Als u Wireguard VPN van CyberGhost koopt, wordt u spanningsvrij van pop-ups, phishing-aanvallen, en het omleiden van kwaadaardige links.

De 24×7 ondersteuning die altijd klaar staat om uw problemen op te lossen is de kers op de taart.

5. IVPN

De 5 beste WireGuard VPN-providers in 2024 (gratis en premium) - EarthWeb (9)

Het is een andere VPN die het WireGuard-protocol gebruikt; Hoewel het niet over een enorm servernetwerk beschikt, slaagt het er toch in om zijn klanten eersteklas beveiliging te bieden.

U zult de hoogwaardige prestaties ervaren zonder onderbrekingen en zonder pakketverlies, ongeacht of u een bekabelde verbinding, WIFI of mobiele data.

IVPN onderneemt elke 180 seconden een aantal solide acties om uw privacy te behouden; het genereert de WireGuard-sleutel opnieuw en verwijdert uw voetafdrukken; dit resoneert met zijn claim van een strikt no-logging-beleid.

IVPN verkleint de tekortkoming van het WireGuard-protocol door extra functies te introduceren, zoals willekeurige IP-toewijzing elke 24 uur voor al zijn gebruikers, verspreid over meer dan 30 locaties.

De native ondersteuning voor Windows-, Linux-, macOS-, IOS- en Android-platforms maakt het voor veel gebruikers de meest sympathieke VPN-tool.

Bij elke IVP-client voor elk van de platforms krijgt u een ingebouwde anti-tracker, netwerk-kill-switch, DNS-, WebRTC- en IPV6-lekbescherming die de privacy van uw gegevens en apparaat garandeert.

Waarom gebruikt de beste VPN WireGuard??

Er zijn veel VPN's die oudere protocollen gebruiken, zoals OpenVPN, IPSec en IKEv2.

Toch verschuiven ze, na analyse van de voordelen van WireGuard, er om vele redenen naartoe, zoals:

Snelheid: De meest kritische factor is de snelheid waarmee elke gebruiker een VPN wil gebruiken, en WireGuard is een juweeltje van een protocol dat de doorvoer exponentieel verhoogt en elke VPN tot een goede vriend van streamingplatforms maakt.

Lichtgewichtcode: De meeste VPN's die beweren de beste te zijn, zouden WireGuard moeten integreren vanwege de kleine codering die uit slechts 4000 lijnen bestaat, waardoor het de beste optie is voor apparaten met weinig bronnen.

Open source: WireGuard is een open source-protocol, dus iedereen kan het gebruiken en controleren.

De enige concurrent in deze categorie is Open VPN, maar WireGuard heeft nog een aantal andere functionaliteiten die OpenVPN overtreffen.

Toepasbaar op: De belangrijkste reden voor de bekendheid van WireGuard is het compatibiliteitsspectrum, dat zo groot is dat elk apparaat op elk netwerk of platform van dit protocol kan profiteren.

Veiligheid en privacy: Hoewel WireGuard een afkorting heeft voor de toewijzing van IP-adressen, maakt dat het nog niet tot een volkomen onveilig protocol.

Het biedt u een aanbetaling gelijk aan OpenVPN.

Veelgestelde vragen

Hoe zorgt WireGuard voor snelheid?

WireGuard gebruikt het UDP-protocol op poort 51820, een best-effort-protocol dat bekend staat om het afleveren van de datapakketten op hun bestemming.

Dit protocol is gunstig voor spraak- en videoverkeer.

Biedt WireGuard goede beveiliging?

Ja, WireGuard biedt beveiliging die gelijk is aan het Open VPN-protocol; het enige probleem waar het mee te maken heeft, is de toewijzing van het IP-adres, maar veel VPN's lossen dit probleem op door verschillende technieken toe te passen.

Welk platform ondersteunt WireGurad?

Hoewel WireGuard Linux native ondersteunt omdat het op het open source-platform is gebouwd, levert het evengoed prestaties voor Windows, Android, iOS en MacOS.

Samenvattend zijn de beste VPN’s in 2024;

RatingVPN ServiceOntvang aanbieding
#1 Hoogst gewaardeerd#1NordVPN - #1 VPN in de brancheGRATIS Trial
#2 Hoogst gewaardeerd#2Surfshark - topbudget-VPNBegin nu
#3 Hoogst gewaardeerd#3VPN-atlas - beste gratis VPNBegin nu

Conclusie

WireGuard is een protocol met een innovatieve aanpak, en elke VPN die wil overleven in de toekomstige concurrerende markt kan niet overleven zonder deze te integreren.

In dit artikel hebben we de beste VPN’s genoemd die WireGuard ondersteunen.

Het enige dat u dus hoeft te doen, is de beste Wireguard VPN-service van 2024 selecteren en genieten van alle geblokkeerde inhoud, apps en services die u wenst.

Verwant

De 5 beste WireGuard VPN-providers in 2024 (gratis en premium) - EarthWeb (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5970

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.