De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (2024)

Table of Contents
Weinig tijd? Hier zijn de beste VPN's voor Androidvoor Nederland in 2024 De beste VPN's voor Android - Volledige analyse (bijgewerkt 2024) 1. ExpressVPN - Ultra-veilige Android-app met torenhoge snelheden voor streaming 2. CyberGhost - Gespecialiseerde servers en gebruiksvriendelijke Android-app voor ongecompliceerde bescherming 3. IPVanish - Supersnel met een aanpasbare Android-app voor balans tussen snelheid en veiligheid 4. NordVPN - RAM-only servers om je gegevens op Android privé te houden 5. Surfshark - Intuïtieve Android-app maakt het gemakkelijk om online veilig te blijven 6. Private Internet Access - Aanpasbaar en snel om je Android soepel te laten lopen 7. PrivateVPN - Betrouwbaar en snel voor ononderbroken streaming op je Android 8. VyprVPN - Bezit zijn servers voor extra privacy en bescherming op je Android 9. Proton VPN - Gericht op privacy om het online gebruik van je Android anoniem te houden Snelle vergelijkingstabel: Android VPN-functies Tips voor het kiezen van het beste VPN voor Android Snelle gids: Hoe stel je een VPN voor Android in 3 eenvoudige stappen in Android VPN's die je moet vermijden FAQs over Android VPN's Wat is het beste VPN voor een Android TV? Zijn er VPN browsers voor Android? Welk VPN voor Android is het beste voor Netflix? Kan ik een gratis VPN voor Android gebruiken? Kan ik mijn VPN voor Android op mijn pc gebruiken? Kan ik mijn Android VPN-verbinding delen via een wifi-hotspot? Wat is het beste VPN voor Android tablets? Neem vandaag het beste VPN voor Android! Samengevat zijn dit de beste VPN's voor Android…

Het is moeilijk om een VPN te vinden die je kunt vertrouwen om je Android te beschermen. Er zijn honderden nep VPN-apps in de Google Play Store die je Android kunnen beschadigen met malware.Bovendien weet je niet zeker of de meeste je wel beschermen zoals ze zeggen.

Mijn team en ik hebben meer dan 100 Android VPN's getest om de veiligste te vinden die volledige bescherming bieden.We hebben ze stuk voor stuk getest om er zeker van te zijn dat ze geweldige snelheden, uitstekende beveiligingsfuncties en betrouwbare wereldwijde netwerken hebben. Elk VPN op deze lijst is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en werkt geweldig voor streaming op je Android.

Mijn topaanbeveling voor Android is ExpressVPN.Het is supersnel en heeft beveiligingsfuncties volgens militaire normen, plus duizenden krachtige servers die de zwaarste geo-blokkades omzeilen. Het is compatibel met alle grote besturingssystemen en wordt geleverd met een geld-terug-garantie. Dat betekent dat je alle functies van ExpressVPN op je Android volledig risicoloos kunt uittesten. Als je er niet tevreden mee bent, heb je 30 dagen om een volledige terugbetaling te eisen.

Probeer ExpressVPN voor Android

Weinig tijd? Hier zijn de beste VPN's voor Androidvoor Nederland in 2024

  1. ExpressVPN - Beschermt je gegevens met verbeterde beveiligingsfuncties en heeft de hoogste snelheden voor gaming en streaming. Ook heeft het een gemakkelijk te gebruiken Android-app in het Nederlands.
  2. CyberGhost - Groot netwerk met geoptimaliseerde servers voor streaming en torrenting. Zeer veilig zodat je je Android veilig kunt gebruiken. Snelheden vertragen echter wanneer je verbinding maakt met verre servers.
  3. IPVanish - Supersnelle servers met een intuïtieve Android-app in het Nederlands, waarmee je configureerbare bescherming krijgt zonder aan snelheid in te boeten. Maar het werkt niet met elk streaming-platform.
  4. NordVPN - Gebruikt RAM-only servers die je gegevens na elke herstart wissen, maar je kunt de kill switch niet inschakelen vanuit de Android-app.
  5. Surfshark - Intuïtieve en gebruiksvriendelijke Android-app, maar het hoofdkantoor van de VPN-provider is gevestigd in Nederland, wat deel uitmaakt van de 9 Eyes-Alliantie.

Plus nog 4 geweldige VPN's voor Android!

De beste VPN's voor Android - Volledige analyse (bijgewerkt 2024)

1. ExpressVPN - Ultra-veilige Android-app met torenhoge snelheden voor streaming

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (1) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (2)

Keuze redactie Keuze redactie De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (3) Probeer gedurende 30 dagen zonder risico
Getest op februari 2024

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer ExpressVPN >

www.ExpressVPN.com

  • Versleuteling volgens militaire normen, een strikt geen-logbestandenbeleid en een automatische kill switch beschermen de persoonlijke gegevens op je Android
  • Torenhoge snelheden voor ononderbroken streamen, gamen, torrenting en browsen met je Android-toestel
  • 3.000+ servers in 105 landen, ook in Nederland en België,om toegang te krijgen tot content uit zowel je eigen land als van over de hele wereld
  • 8 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • dagen geld-terug-garantie
  • Ontgrendelt: Netflix US en andere populaire bibliotheken, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu, YouTube TV, Sony Crackle, Tubi en meer, evenals lokale kanalen en sites, zoals NPO Start, UitzendingGemist en RTL XL, die je misschien wilt bekijken wanneer je in het buitenland bent
  • Compatibel met: Versie 5.0 en hoger
  • Werkt ook met: Windows, Mac, iOS, Linux, Chrome, Firefox, en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in Nederlands

Aanbieding ExpressVPN februari 2024: Voor beperkte tijd kun je een ExpressVPN- abonnement krijgen met tot wel 49% korting! Mis het niet!

ExpressVPN's Android-app biedt beveiliging van wereldklasse om je online te beschermen.Dankzij de 256-bit encryptie van militaire kwaliteit gekoppeld aan perfecte forward secrecy zijn je online activiteiten in wezen onmogelijk te zien. Zelfs als de encryptiesleutel zou worden ontdekt, zou het niet werken om iets te ontcijferen omdat deze regelmatig wordt gewijzigd.

Ik vind het vooral fijn dat de automatische kill switch me waarschuwde dat het mijn internet opschortte terwijl het VPN was losgekoppeld. Dankzij deze beveiligingsfuncties kun je op je Android browsen met het vertrouwen van een veilige verbinding.

ExpressVPN's Android-app biedt meerdere beveiligingsprotocollen, waaronder OpenVPN, IKEv2 en het eigen Lightway protocol. Lightway is ontworpen voor gebruik op mobiele apparaten, dus het werkt geweldig op Android. Je kunt van netwerk wisselen zonder dat het VPN de verbinding verbreekt – en het is licht van gewicht, wat goed is voor de levensduur van de batterij. Met het Lightway-protocol kostte het me nooit meer dan een seconde om verbinding te maken met een server.

Verbinding maken met ExpressVPN op je Android houdt je online activiteiten ook anoniem. Het houdt zich aan een gecontroleerd en geverifieerd geen-logbestandenbeleid - dat betekent dat je gegevens nooit worden opgeslagen. Je bent ook beschermd met IP- en DNS-lekbescherming, zodat je echte locatie verborgen blijft. Ik heb 15 van zijn servers getest op lekken en vond er geen enkele.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (4)Toen ik de Tampa server gebruikte, was mijn echte IP-adres volledig verborgen

ExpressVPN is ook gevestigd in de privacy-vriendelijke Britse Maagdeneilanden, die buiten de 5/9/14 Eyes Allianties vallen. Deze jurisdictie heeft geen wetten op data-retentie, wat betekent dat ExpressVPN niet wettelijk verplicht is om je data op te slaan. Het is ook 1 van slechts een handvol VPN's die gecertificeerd is door ioXt. Deze alliantie heeft de Android-app van ExpressVPN getest om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de strenge beveiligings- en privacy-vereisten en heeft de mate van transparantie en andere criteria geanalyseerd.

Het is ook een van de snelste VPN's die ik ooit op mijn Android heb gebruikt.Ik heb snelheden getest met zowel lokale als lange-afstandsservers en had een gemiddelde downloadsnelheid van 49 Mbps. Dat was slechts 3% minder snel dan mijn basisverbinding, wat indrukwekkend is. Verafgelegen servers zijn meestal trager omdat je data verder moeten reizen. Maar zelfs op de server in Tokio (die 13.000 km van mij verwijderd is) had ik slechts een snelheidsverlies van 9%. Dit had geen enkel effect op mijn online activiteiten. Dankzij de betrouwbare, torenhoge snelheden heb je geen last meer van vervelende vertraging of buffering op je telefoon.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (5)Brazilië en Mexico waren niet veel trager dan dit - ik merkte geen effect op mijn verbinding

Deze indrukwekkende snelheden zijn ook geweldig voor streaming in UltraHD op je Android.Je hebt maar 5 Mbps nodig voor HD streaming en 25 Mbps voor UltraHD. Zelfs op de server in Tokio was mijn snelheid 45 Mbps. Ik was in staat om Spirited Away in UltraHD op Netflix Japan te bekijken zonder buffering.

Bovendien kun je met ExpressVPN's 3.000 servers in 105 landen toegang krijgen tot wereldwijde content op je Android, waar je ook bent. Ik had toegang tot meer dan 15 Netflix-bibliotheken op mijn telefoon, waaronder content uit de VS, het VK, Australië en Japan. Sterker nog, er was geen populair streaming-platform dat ik niet kon deblokkeren. ExpressVPN liet me elke keer video's laden van Disney+, Hulu, BBC iPlayer en Amazon Prime Video in minder dan een minuut.

Je kunt ook heel snel torrents downloaden.Ik wilde zien hoe snel ik een aantal grote torrent-bestanden kon downloaden op mijn Android. Dus ik vond Night of the Living Dead en gebruikte uTorrent om het bestand van 700 MB te downloaden. Het duurde slechts 12 minuten, dus tijdens het downloaden van torrents op je Android ben je zonder vertraging beschermd.

Een van de beste dingen van ExpressVPN's Android-app is dat het zo gemakkelijk te gebruiken en te installeren is.Het is ook beschikbaar voor Android TV en Amazon Fire. Zodra ik het geïnstalleerd had, kon ik in slechts één klik verbinding maken met de snelste server op basis van mijn locatie. Het instellingenmenu is intuïtief ingedeeld, zodat je het kunt aanpassen zoals jij dat wilt. Ik vond vooral de functie voor split tunneling fijn, waarmee je kunt kiezen welke websites worden beschermd door het VPN en welke lokaal blijven.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (6)Ik vond het ook makkelijk om mijn favoriete servers op te slaan en te organiseren

Je kunt ook een APK-bestand downloaden van de website en het handmatig installeren op je Android-toestel. Ik vond deze methode gemakkelijker toen ik de app op mijn Android TV installeerde. Houd er wel rekening mee dat je je eerst moet aanmelden voor je abonnement op de website van ExpressVPN. Welke manier je ook kiest om de app te downloaden, je zult in staat zijn om al je Android (en niet-Android) apparaten in een mum van tijd in te stellen.

Het goedkoopste abonnement begint bij €6,29/maand, wat iets duurder is dan andere VPN's. Ik ontdekte echter dat ExpressVPN vaak codes aanbiedt met grote kortingenof gratis maanden, dus zo kun je wat besparen om het betaalbaarder te maken.

Nog niet overtuigd? ExpressVPN biedt een geld-terug-garantie op alle abonnementen, waarmee je de dienst kunt testen op je Android (en andere apparaten) voordat je je vastlegt aan een abonnement. Als je er niet tevreden mee bent, heb je 30 dagen om een volledige terugbetaling te eisen. Ik testte dit na het gebruik van de dienst gedurende 24 dagen en nam contact op met de ondersteuning via 24/7 live chat. De medewerker was niet opdringerig en ik hoefde alleen maar een paar snelle vragen over mijn ervaring te beantwoorden. Na 2 minuten was mijn terugbetaling goedgekeurd en had ik mijn geld binnen 3 dagen terug.

Probeer vandaag nog ExpressVPN voor Android

2. CyberGhost - Gespecialiseerde servers en gebruiksvriendelijke Android-app voor ongecompliceerde bescherming

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (7) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (8)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (9)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer CyberGhost VPN >

www.cyberghostvpn.com

  • Geoptimaliseerde servers voor soepele streaming en torrenting op je Android
  • Gemakkelijk te gebruiken Android-app om je gegevens veilig te bewaren zonder gedoe
  • Versleuteling volgens militaire normen, een strikt geen-logbestandenbeleid en een ingebouwde kill switch voor ultieme bescherming op je Android
  • 11.683+ servers in 100 landen, waaronder Nederland en België, om toegang te krijgen tot je favoriete content op je Android, zelfs als je op reis bent
  • Bliksemsnelle snelheden voor browsen, gamen en streamen zonder vertraging
  • dagen geld-terug-garantie
  • Ontgrendelt: Netflix US, UK en andere bibliotheken, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu,RTLXLen meer
  • Compatibel met: Versie 5.0 en hoger
  • Werkt ook met: Windows, Mac, iOS, Linux, Chrome, Firefox en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in het Nederlands

februari 2024 Deal: CyberGhost biedt momenteel 84% korting op zijn meest populaire abonnement! Profiteer nu van deze aanbieding en bespaar meer op je CyberGhost-abonnement.

CyberGhost is een van de beste VPN's voor streaming op je Android.Het werkt met zowat elk platform. Er zijn ook geoptimaliseerde servers voor specifieke sites, zoals Netflix, Spotify en HBO Max. De gespecialiseerde servers maken het moeilijker voor streaming-sites om IP's te verbieden door ze willekeurig te husselen telkens wanneer iemand verbinding maakt.

De servers zijn ook supersnel. Ik heb 14 van de voor streaming geoptimaliseerde servers getest, waaronder die van Netflix US - het werkte gemiddeld 12% sneller dan niet-geoptimaliseerde locaties. Ik heb 2 volledige afleveringen van Shadow and Bone gekeken en ondervond geen enkele buffering. Vervolgens heb ik het getest met BBC iPlayer en Disney+; beide werkten net zo goed. Je krijgt ononderbroken content op je Android, waar je ook naar toe gaat.

Het downloaden van en navigeren door de Android-app is eenvoudig, waardoor het een geweldige optie is als je nieuw bent met VPN's.Het kostte me slechts een paar minuten om me aan te melden en te installeren. Om verbinding te maken, kun je de één-klik-functie gebruiken of een locatie selecteren uit de lijst met servers.

Helaas biedt het geen APK-bestand zoals ExpressVPN dat wel doet, maar je kunt het gemakkelijk vinden in de Google Play store.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (10)Ik kwam erachter dat je op het ster-icoontje kunt tikken om je favoriete server op te slaan voor snelle toegang in de toekomst

Met de functie voor split tunneling kun je kiezen welke sites het in de VPN-tunnel beschermt en welke lokaal blijven. Bovendien biedt het een ingebouwde ad- en malwareblocker die je gemakkelijk kunt inschakelen binnen de Android-app. Ik vond deze functie in de privacy-instellingen van de app en schakelde hem in met slechts één tik.

Je kunt erop vertrouwen dat je gegevens privé worden gehouden, aangezien CyberGhost een strikt geen-logbestandenbeleid volgt. Bovendien biedt het NoSpy servers die zich in Roemenië bevinden, buiten de 5 en 14 Eyes jurisdicties. Ze zijn alleen eigendom van de medewerkers van CyberGhost, en ze kunnen ook alleen door hen worden beheerd en geopend. Zo geven de NoSpy servers extra bescherming doordat ze voorkomen dat derden toegang krijgen.

Het beschermt je data met 256-bits versleuteling, een kill switch en IP/DNS-lekbeveiliging.Deze functies zorgen ervoor dat je gegevens niet per ongeluk worden blootgesteld, zelfs niet bij een onstabiele wifi-verbinding. Voor de zekerheid heb ik het getest op lekken met een onafhankelijk programma: er werden geen lekken gevonden.

Je kunt kiezen tussen 2 beveiligingsprotocollen voor Android: OpenVPN of Wireguard.OpenVPN is zeer veilig omdat het open source is - dit betekent dat het voortdurend wordt geanalyseerd op kwetsbaarheden en verbeterd. Daarom raad ik het gebruik ervan aan voor maximale veiligheid. Je kunt ook kiezen voor het iets snellere (maar nog steeds veilige) WireGuard-protocol in de privacy-instellingen van de app. Deze eersteklas beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat je Android goed beschermd zal zijn.

Het heeft ook supersnelle verbindingssnelheden als je servers in de buurt gebruikt. De locaties dichterbij mij (Brazilië en Miami) produceerden snelheden die niet lager dan 28 Mbps lagen. Toen ik het in het Verenigd Koninkrijk testte, daalde het tot 18 Mbps, maar de verre servers waren nog steeds snel genoeg voor mij om te surfen zonder lange laadtijden. De snelle snelheden hielden ook stand bij het downloaden van torrents; ik downloadde een bestand van 1,5GB in 22 minuten. Je kan browsen, streamen en games spelen op je Android zonder onderbrekingen.

Een nadeel is dat CyberGhost niet consequent werkt in een aantal landen met strenge censuur. Deze landen zijn de VAE, China, Noord-Korea en een aantal landen in het Midden-Oosten. Als je reisplannen daar naar toe hebt of daar woont, beïnvloedt dat je beslissing wel.

Abonnementen op CyberGhost zijn budget-vriendelijk en bieden hogere kortingen voor lange-termijn abonnementen. Je kunt een lange-termijn abonnement krijgen voor slechts €2,03/maand. CyberGhost's korte-termijn abonnementen zijn echter zo’n beetje de duurste die ik heb gezien (en ze bieden alleen een 14-dagen geld-terug-garantie).

Ik raad je aan te kiezen voor een abonnement dat minstens 6 maanden duurt. Op die manier kun je CyberGhost gratis uitproberen met de 45-dagen geld-terug-garantie. Ik heb het 34 dagen getest voordat ik mijn geld terugvroeg. Om mijn verzoek in te dienen, gebruikte ik de live chat optie - de medewerker stelde me een paar vragen en keurde toen de teruggave goed. Na 4 dagen had ik mijn geld terug.

Probeer CyberGhost vandaag nog met Android

3. IPVanish - Supersnel met een aanpasbare Android-app voor balans tussen snelheid en veiligheid

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (11) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (12)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (13)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Router Smart TV Meer

Probeer IPVanish VPN >

www.IPVanishVPN.com

  • Bliksemsnelle snelheden om te browsen en te streamen op je Android zonder buffering
  • Intuïtieve Android-app met aanpasbare functies om je de bescherming te bieden die je nodig hebt
  • Versleuteling volgens militaire normen, een kill switch en lekbescherming om je te beschermen terwijl je je Android gebruikt
  • 2.200+ servers in 75 landen(met serverlocaties ook in Amsterdam en Brussel)om te genieten van wereldwijde streaming-platforms en sites op je Android
  • dagen geld-terug-garantie
  • Ongelimiteerd gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Ontgrendelt: Netflix US en meer bibliotheken, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, en meer
  • Compatibel met: Versie 5.1 en hoger
  • Werkt ook met: Windows, Mac, iOS, Linux, Chrome, Firefox, en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is niet beschikbaar in het Nederlands

IPVanish Deal februari 2024: Het is lastig om actieve IPVanish-aanbiedingen te kunnen vinden, dus was ik echt verrast toen ik deze tegenkwam! Klik hier om vandaag 77% korting op je IPVanish-abonnement te krijgen!Korting wordt automatisch toegepast (geen code vereist).

IPVanish biedt ongelooflijk hoge snelheden. Ik heb 6 locaties wereldwijd getest, waaronder eentje op mijn locatie (Costa Rica) - plus Australië, Japan, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en de VS. De snelste server die ik registreerde was die in mijn land, die me 32 Mbps gaf. Zelfs de verste server die ik testte (Japan) was 15 Mbps, 3 keer zoveel als wat je nodig hebt om in HD te streamen. Je zult geen last hebben van lange laadtijden of bufferen terwijl je verbonden bent met je Android.

De Android-app is zeer intuïtief, en biedt je informatie en flexibiliteit om je voorkeuren aan te passen.Het toont elke server ping en belastingpercentage (hoe druk het is), zodat je weet welke verbinding de snelst beschikbare is. Ik vond de Quick Connect-functie handig; het selecteert automatisch de snelste server voor jouw locatie.

Bovendien biedt het split tunneling, zodat je kunt kiezen welke sites door het VPN worden gerouteerd en welke niet. Er is zelfs een poortkeuzeoptie - dit is handig als je internetprovider de verbinding op je Android afknijpt of blokkeert. Als je dit vermoedt, kun je eenvoudig van poort wisselen om de snelheden te verbeteren.

Je kunt ook het niveau van bescherming dat je voor je Android wilt, aanpassen.De protocollen die het biedt zijn onder andere Wireguard, IKEv2, OpenVPN, L2TP en IPSEC. Ik vond vooral de wifi-bescherming nuttig. Telkens wanneer ik een onbeveiligd netwerk binnenging, kreeg ik een melding van IPVanish en werd mijn verkeer automatisch beschermd.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (14)Voor een snellere verbinding heb ik gezocht naar een server met een laag belastingpercentage (onder de 75)

Het maakt gebruik van eersteklas beveiligings- en privacy-functies om je te beschermen terwijl je je Android gebruikt.Perfect Forward Secrecy wordt gecombineerd met 256-bits versleuteling om al je gegevens verborgen te houden. Daarnaast zorgt IP- en DNS-lekbeveiliging ervoor dat je informatie niet per ongeluk wordt blootgesteld. Om er zeker van te zijn dat je hierop kunt vertrouwen, heb ik dit gecontroleerd met een detectietool voor lekken - ik heb geen IP/DNS-lekken gevonden.

Scramble is een verduisteringsfunctie die je VPN-gebruik verbergt.Dit is handig als je locaties bezoekt die beperkingen instellen op hun wifi-netwerken (zoals bibliotheken of werkplekken). Om het te testen, blokkeerde ik Facebook op mijn router, maar kon er nog steeds toegang toe krijgen met Scramble. Dit laat je vrij browsen op je Android, zelfs op beperkende netwerken.

IPVanish geeft je Ongelimiteerd gelijktijdige apparaatverbindingen, wat veel meer is dan de meeste VPN's. Het werkt met vrijwel elk Android-apparaat. Ik heb het getest door mijn telefoon, laptop, Fire Stick en tablet tegelijkertijd aan te sluiten. Ik heb geen enkele vertraging ondervonden terwijl ik navigeerde op de browser van mijn telefoon. Op deze manier kun je al je Android-apparaten beschermen.

De IPVanish-website biedt een APK-bestand voor het geval je Google Play wilt vermijden. De site geeft ook gedetailleerde instructies over het downloaden, installeren en aanpassen van app-instellingen, zoals de kill switch. Je zult geen problemen hebben met het downloaden en instellen op je Android.

Het werkt ook met enkele van de meest populaire streamingsites.Ik kon toegang krijgen tot Disney+, Netflix US en HBO Max (maar niet tot Hulu of BBC iPlayer) met de Miami server. Het heeft zelfs een app voor Kodi, wat veel VPN's niet bieden. Je krijgt toegang tot tonnen content om op je Android te bekijken.

Een negatief punt is dat IPVanish is gevestigd in de VS, dat deel uitmaakt van de 14 Eyes Alliance. Het gecontroleerde, strikte geen-logbestandenbeleid betekent echter dat het niets te delen heeft, zelfs als de overheid om je gegevens zou vragen.

Je kan een IPVanish abonnement nemen voor slechts $2,95/maand, wat het een vrij betaalbare optie maakt. De abonnementen worden duurder naarmate de abonnementsperiode korter is, dus als je je slechts voor een maand wilt abonneren, is het niet de goedkoopste optie.

Als je je echter voor minstens een jaar aanmeldt, kun je IPVanish uittesten voordat je een abonnement afsluit met de 30-dagen geld-terug-garantie. Ik heb dit beleid getest nadat ik het VPN 3 weken had gebruikt. Het enige wat ik hoefde te doen was in te loggen op mijn account en een verzoek tot terugbetaling in te dienen. Ik hoefde niet eens met een medewerker te spreken of een reden op te geven. Binnen 30 minuten ontving ik een e-mail dat mijn geld onderweg was; het stond na 4 dagen weer op mijn rekening.

Probeer IPVanish vandaag nog met Android

4. NordVPN - RAM-only servers om je gegevens op Android privé te houden

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (15) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (16)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (17)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer NordVPN >

www.nordvpn.com

  • RAM-only servers die je gegevens slechts korte tijd bewaren totdat ze opnieuw worden opgestart
  • Met de Meshnet-functie kun je vanaf je Android verbinding maken met andere apparaten
  • Native app in de Play Store en een APK-bestand van de VPN-website voor het veilig installeren op je Android-apparaat
  • 6gelijktijdige apparaatverbindingen
  • 30-daagse geld-terug-garantie
  • Ontgrendelt: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu en meer
  • Compatibel met: Versie 6.0 en hoger
  • Werkt ook met: Windows, Mac, iOS, Linux, Chrome, Firefox en meer
  • E-mailondersteuning beschikbaar in het Nederlands

Ik vind het echt fijn dat NordVPN RAM-only servers gebruikt, wat geweldig is voor gegevensprivacy; je privégegevens en Android-activiteiten worden na elke herstart van de servers verwijderd. Bovendien hanteert de provider een gecontroleerd beleid zonder logboeken en is het hoofdkantoor gevestigd in het privacyvriendelijke Panama, wat betekent dat de provider geen gebruikersgegevens verzamelt, opslaat of deelt.

De VPN is uitgerust met een unieke Meshnet-functie waarmee je je Android op afstand kunt verbinden met andere apparatenen toch een versleutelde verbinding kunt gebruiken. Dit is geweldig als je tijdens het reizen toegang wilt tot bestanden op andere apparaten. Je kunt de functie ook gebruiken voor het hosten van gameservers, zodat je met vrienden kunt gamen.

NordVPN beschikt over 6.088servers in 61 landen (waarvan een aantal in Nederland),inclusief speciale opties voor P2P, Double VPN en Onion Over VPN. Tijdens het testen van de P2P-servers downloadde ik in minder dan drie minuten moeiteloos een klein bestand. De Double VPN-servers zijn geweldig als je extra bescherming wilt, omdat ze je verkeer via twee locaties leiden. De Onion Over VPN-servers helpen je veilig te blijven op het Tor-netwerk.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (18)Je kunt de gespecialiseerde servers van NordVPN gemakkelijk vinden in de Android-app vanaf het hoofdscherm

Tijdens het testen waren de reguliere servers snelen Netflix, Disney+, Hulu en andere populaire streamingdiensten werden met gemak ontgrendeld. Ik heb slechts een snelheidsdaling van 9% ervaren, wat behoorlijk indrukwekkend was. Er was geen sprake van bufferen of lange laadtijden tijdens het kijken naar programma’s en filmsen de kwaliteit was altijd HD.

NordVPN gebruikt AES 256-bit versleuteling om je gegevens te verbergen en onleesbaar te maken voor derden. In de Android-app kun je kiezen tussen het NordLynx-protocol en OpenVPN, die zowel snel als veilig zijn. Bovendien krijg je split tunneling zodat je de VPN alleen kunt gebruiken met bepaalde apps naar keuze. Ik heb split tunneling ingesteld om mij altijd met de VPN te verbinden wanneer ik mijn Facebook- en Chrome-apps op mijn Android-smartphone gebruik.

Wat ik minder leuk vond, is dat de kill switch niet rechtstreeks vanuit de Android-app kan worden ingeschakeld. Je moet eerst naar de instellingen van je apparaat navigeren en het vanaf daar inschakelen. Om je echter wat tijd te besparen, is er een knop waarop je kunt klikken, die je naar het menu voor Android-instellingen brengt.

Met prijzen vanaf €3,39/maand voor een lange termijnabonnement, biedt NordVPN betaalbare abonnementen. Je kunt zelfs 67%korting krijgen als je je abonneert tijdens bepaalde aanbiedingen, zoals ik dat heb gedaan.

Alle NordVPN-abonnementen worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, waarmee je NordVPN zonder risico op je Android-apparaat kunt uitproberen. Om het restitutiebeleid van de provider te testen, heb ik via de 24/7 live chat contact opgenomen met de klantenondersteuning, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Na een kort gesprek werd mijn terugbetalingsverzoek goedgekeurd en vijf dagen later had ik mijn geld al terug.

Probeer NordVPN vandaag nog met Android

5. Surfshark - Intuïtieve Android-app maakt het gemakkelijk om online veilig te blijven

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (19) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (20)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (21)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer Surfshark >

www.surfshark.com

  • Gebruiksvriendelijke Android-app die je kunt krijgen via de Google Play Store of een officieel APK-bestand
  • Snelle protocollen voor je Android-apparaat, waaronder WireGuard, OpenVPN en IKEv2
  • 3.200servers in 100landen (waaronder Nederland en België) voor het verbergen van je IP op Android
  • Ongelimiteerdgelijktijdige apparaatverbindingen
  • 30-daagse geld-terug-garantie
  • Ontgrendelt: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu en meer
  • Compatibel met: Versie 5.0 of later
  • Werkt ook met: Windows, Mac, iOS, Linux, Chrome, Firefox en meer
  • Ondersteuning via e-mail en live chat is mogelijk in het Nederlands dankzij de vertaalfunctie

Surfshark heeft een gebruiksvriendelijke Android-app, waarmee je snel met één klik verbinding kunt maken of instellingen kunt wijzigen om aan je behoeften te voldoen. Ik vond de Quick Connect-functie leuk die je automatisch verbindt met de snelste server bij jou in de buurt. Je kunt ook je meest recent gebruikte locaties zien of degenen die je dagelijks gebruikt opslaan als favoriet. De instellingen zijn netjes geordend in een apart tabblad en bondig uitgelegd, zodat je ze gemakkelijk naar eigen wens kunt aanpassen, ook als je een VPN-beginner bent.

De VPN beschermt je gegevens met AES 256-bit versleuteling en een kill switch. Het is leuk om te zien dat er naast de reguliere kill switch ook een alternatief is dat bekend staat als de native kill switch van Android voor het voorkomen van IP-lekken. Deze verbreekt je toegang met het internet voor alle apps op je Android-apparaat, zelfs voor de omzeilde apps (met behulp van de Bypasser, oftewel split tunneling). Ik vind het prettig dat je de normale kill switch vanuit het hoofdscherm kunt inschakelen.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (22)Direct onder de gewone VPN kill switch, in het menu Instellingen, is ook de native kill switch van Android te zien

Surfshark beschikt over 3.200servers in 100 landen (waaronder Nederland en België) die je kunt gebruiken voor het wijzigen van je IP-adres op je Android-apparaat. Ik heb verschillende locaties getesten de VPN ontgrendelde eenvoudig verschillende Netflix-bibliotheken, HBO Max, Hulu en meer. De MultiHop-servers, die vergelijkbaar zijn met de Double VPN-servers van NordVPN, vind je in een apart tabblad.

Een unieke geavanceerde functie is de Override GPS-locatie, die je GPS-locatie afstemt op je VPN-locatie. Dit is handig om er zeker van te zijn dat je VPN-verbinding nooit wordt blootgesteld vanwege de GPS-informatie op je Android.

Tijdens het testen registreerde ik hoge snelheden, met een gemiddelde daling van 10% op langeafstandsservers, wat een geweldig resultaat is. Omdat de provider je een onbeperkt aantal gelijktijdige apparaatverbindingen biedt, heb ik de VPN ook op meerdere apparaten getest en de snelheden bleven consistent. Ik kon video's op mijn Android-smartphone, Windows-pc en iPhone zonder onderbrekingen en in HD-kwaliteit bekijken.

Een klein nadeel is dat het hoofdkantoor van Surfshark in Nederland is gevestigd, een land dat lid is van de 9 Eyes-Alliantie, wat niet echt ideaal is voor je privacy. Persoonlijk vind ik dit niet echt een probleem, omdatde provider een strikt beleid zonder logboeken hanteert, wat betekent dat er nooit identificeerbare gegevens worden verzameld, opgeslagen of gedeeld.

Surfshark biedt korte en lange termijnabonnementen met dezelfde functies. Het langst lopende abonnement dat €2,89/maand kost,biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Surfshark biedt een geld-terug-garantie voor nieuwe abonnees. Je hebt 30 dagen de tijd om de VPN zonder risico’s uit te proberen. Als je tot de conclusie komt dat de service niet bij je past, dan kun je via de 24/7 live chat contact opnemen met de klantenondersteuning en je geld terugvragen. Ik had mijn geld al binnen een paar dagen terug.

Probeer Surfshark vandaag nog met Android

6. Private Internet Access - Aanpasbaar en snel om je Android soepel te laten lopen

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (23) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (24)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (25)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer Private Internet Access >

www.PrivateInternetAccess.com

  • Aanpasbare APK download en een ‘kies-je-eigen’ encryptie niveau voor je Android
  • Ultrasnelle servers voor ononderbroken browsen, streamen en gamen op je Android
  • 29.650 servers in 91 landen (inclusief Nederland)geven je overal toegang tot de content op je Android
  • Ongelimiteerd gelijktijdige apparaatverbindingen
  • dagen geld-terug-garantie
  • Deblokkeert: Netflix US, HBO Max, Amazon Prime Video, Showtime en meer
  • Compatibel met: Versie 5.0 en hoger
  • Werkt ook met: iOS, Windows, macOS, Linux, Chrome, Firefox, en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in het Nederlands

Met Private Internet Access (PIA) kun je kiezen hoe je je Android beschermt.Je kunt overschakelen naar 128-bit encryptie om snelheden te verhogen met basisbeveiliging, wat vooral handig is voor torrenting. Ik raad echter aan om de 256-bit modus te gebruiken voor maximale bescherming. Deze optie is gemakkelijk te vinden in de instellingen van PIA onder ‘Verbindingsvoorkeuren’.

Je gegevens worden veilig bewaard met een combinatie van beveiligings- en privacy-functies.Deze bevatten een kill switch en DNS/IP-lekbeveiliging. Ik was opgelucht toen ik PIA testte met een lekdetector; het slaagde met nul lekken. Bovendien houdt het zich aan een strikt geen-logbestandenbeleid, wat bewezen werd in 2 rechtszaken.

Standaard beschermt OpenVPN je Android, maar WireGuard is ook beschikbaar.Het is zeer veilig en geeft je ook alternatieve poortopties, wat hielp wanneer ik een verbindingsprobleem tegenkwam. Anders kun je het WireGuard-protocol gebruiken, dat is geoptimaliseerd voor snelheid en veiligheid. In ieder geval zul je je Android veilig en anoniem kunnen gebruiken.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (26)Met poortopties kun je snelheden maximaliseren, wat ik erg handig vond voor torrenting

Het heeft bliksemsnelle servers, dus PIA is een geweldige optie voor streaming, gaming en torrenting. Ik heb dit getest door zijn server in New York te gebruiken om Night of the Living Dead (opnieuw) van Legit Torrents te downloaden. Het duurde slechts 26 minuten om het te voltooien en mijn gemiddelde snelheden waren slechts 16% langzamer dan mijn basisverbinding. Met snelheden als deze kun je je Android gebruiken zonder onderbreking.

De Android-app is eenvoudig te downloaden uit de Google Play store. Je krijgt echter niet de ingebouwde ad- en malwareblocker (PIA MACE) als je het van daar downloadt. Ik was blij om te zien dat de MACE blocker is inbegrepen als je het APK bestand download van PIA's site - het is net zo makkelijk om het op die manier te installeren.

Een klein nadeel dat ik opmerkte, is dat PIA niet consistent werkte met Netflix of Hulu. Ik had geen problemen met de toegang tot Netflix Duitsland en de Amerikaanse bibliotheek. Toen ik het echter in Brazilië en Mexico testte, werd ik geblokkeerd. Om deze reden zou ik ExpressVPN of CyberGhost voorstellen als je Netflix op je Android wilt streamen. Aan de andere kant werkte PIA geweldig met HBO Max en BBC iPlayer, dus je krijgt nog steeds toegang tot tonnen content.

PIA geeft je flexibele betalingsmogelijkheden en betere deals met lange-termijn abonnementen. Als je een 2-jarig abonnement neemt, krijg je PIA voor slechts €1,85/maand. Het accepteert de meeste betalingsvormen, waaronder BEAM - een vorm van vertrouwelijke cryptocurrency.

Je kunt ook eerst Private Internet Access op je Android uitproberen met zijn 30dagen geld-terug garantie.Ik testte dit na 23 dagen door contact op te nemen met een live medewerker van de klantenservice. We hadden een gesprek van 4 minuten voordat mijn terugbetaling werd goedgekeurd; ik ontving mijn geld in 5 dagen.

Probeer PIA vandaag nog met Android

7. PrivateVPN - Betrouwbaar en snel voor ononderbroken streaming op je Android

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (27) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (28)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (29)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Router Smart TV Meer

Probeer PrivateVPN >

www.privatevpn.com

  • Hoge-snelheid servers voor nul vertraging terwijl je surft, streamt, games speelt en torrents downloadt op je Android
  • Ultra-veilig met versleuteling volgens militaire normen, een kill switch en bescherming tegen DNS/IP-lekken
  • 200 servers in 63 landen(inclusief serverlocaties in Amsterdam en Brussel)om overal van je favoriete content op je Android te genieten
  • 10 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • dagen geld-terug-garantie
  • Deblokkeert: Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO Max, YouTube TV en meer
  • Compatibel met: Versie 4.0 en hoger
  • Werkt ook met: iOS, Windows, macOS, Linux, Chrome, Firefox en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in het Nederlands

Met PrivateVPN kun je de populairste streaming-platforms met gemak bekijken op je Android-toestel.Het werkte met elke streamingdienst waarmee ik het probeerde. Ik was in staat om Fatherhood op Netflix US te bekijken zonder laadtijden of buffering. Het laat je zelfs de beste servers voor streaming labelen, zodat je in staat bent om zonder problemen te streamen.

Wat het ook geweldig maakt voor streaming op je Android, zijn de consistente snelheden. Ik heb 5 servers getest (Australië, Zwitserland, de VS, India en Japan) en mijn gemiddelde snelheid was 21.17 Mbps. Het biedt ook port forwarding als een configuratie-optie om snelheden te verhogen. Je zult altijd snelle en betrouwbare toegang hebben tot content op je Android.

StealthVPN maskeert je VPN-gebruik, waardoor je het kunt gebruiken op beperkende netwerken.Hierdoor kun je zelfs je VPN op je Android gebruiken in China en de VAE. Ik heb contact opgenomen met de live klantenondersteuning van PrivateVPN om er zeker van te zijn dat dit waar is; binnen 1 minuut bevestigde de agent dat het in deze landen werkt.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (30)Het enige wat ik moest doen was naar de instellingen van de app gaan om deze optie te vinden

Het maakt gebruik van beveiligingsfuncties volgens de standaard in de industrie om al je Android-verkeer te beschermen.Dit bevat 256-bit encryptie, een Android-dedicated kill switch en DNS / IP-lek bescherming. Ik besloot om dit te testen met een lekdetectie-tool, en het slaagde met 0 lekken. Bovendien kun je het beveiligingsprotocol van je voorkeur kiezen. Het biedt OpenVPN met UDP/TCP, L2TP, IPsec, PPTP en IKEv2. Al deze beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat je altijd veilig bent tegen de dreiging van cyberaanvallen.

PrivateVPN is een uitstekende service voor torrenting op Android omdat het P2P ondersteunt op al zijn servers. Bovendien koopt de service bandbreedte rechtstreeks van top IP transit providers, waardoor je maximale downloadsnelheden krijgt. Hierdoor kon ik een bestand van 2,62 GB downloaden in slechts 16 minuten! Je kunt dus bestanden delen en downloaden met topsnelheden.

Helaas is de live chat niet 24/7 beschikbaar, dus je moet dit in gedachten houden als je vragen of zorgen hebt. Tijdens de openingsuren zijn de medewerkers echter zeer snel en bieden nuttige, vriendelijke ondersteuning.

PrivateVPN is een betaalbare optie, waarmee je een abonnement kunt nemen voor slechts €2,08/maand. Hoe langer je je abonneert, hoe goedkoper je abonnement zal zijn. Maar zelfs de kortetermijnabonnementen zijn redelijk betaalbaar in vergelijking met veel andere VPN's.

PrivateVPN biedt ook een probleemloze geld-terug-garantie. Dus als je er niet helemaal tevreden mee bent na het testen op je Android, kun je een volledige terugbetaling claimen binnen 30 dagen na aankoop. Toen ik klaar was met testen (na 24 dagen), heb ik mijn geld teruggevraagd door een kort contactformulier in te vullen met daarin de reden van mijn annulering. Binnen een paar uur ontving ik een e-mail met de mededeling dat mijn retourzending was goedgekeurd en onderweg was. Zes dagen later kreeg ik mijn geld terug.

Probeer vandaag nog PrivateVPN met Android

8. VyprVPN - Bezit zijn servers voor extra privacy en bescherming op je Android

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (31) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (32)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (33)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer VyprVPN >

www.VyprVPN.com

  • Hoogste niveau van encryptie, een kill switch en DNS / IP-lek bescherming houden je gegevens veilig tijdens het gebruik van je Android
  • Hoge-snelheidsservers laten je browsen, streamen, gamen en torrents downloaden op je Android zonder onderbrekingen
  • Met700 servers in 70 landen(met servers in Amsterdam en Brussel)kun je toegang krijgen tot content op je Android vanaf elke locatie
  • 5 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • dagen geld-terug-garantie
  • Ontgrendelt: Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu, YouTube TV en meer
  • Compatibel met: Versie 5.0 en hoger
  • Werkt ook met: iOS, Windows, macOS, Linux, Chrome, Firefox, en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in het Nederlands

VyprVPN biedt een zeldzaam veiligheidsvoordeel - het is eigenaar van zijn servernetwerk.De meeste diensten huren hun servers van een derde partij, waardoor er ruimte is voor een (zeldzame, maar mogelijke) inbreuk op de beveiliging. Ik hou van deze unieke eigenschap omdat het extra vertrouwen geeft in de dienst, zodat je je zeker kunt voelen dat je Android en persoonlijke gegevens goed beschermd zijn.

Als extra zekerheid volgt het een geauditeerd geen-logbestandenbeleid en is het gevestigd in Zwitserland.Zwitserland valt buiten de 5/9/14 Eyes alliantie, dus ze zijn niet wettelijk verplicht gebruikersgegevens te verstrekken, zelfs niet als overheidsinstanties daarom vragen. Je kunt er zeker van zijn dat je informatie wordt beschermd tegen derden.

Het geeft je toegang tot zijn Chameleon-protocol, dat je VPN-gebruik verbergt.Dit vermomt je verkeer, dus het werkt in landen als China en Turkije - ik heb dit zelfs geverifieerd met een live medewerker. Meestal vertraagt obfuscatie (of scrambling) je verbinding, maar dit gebeurde niet toen ik Chameleon testte.

Je kunt gemakkelijk publieke wifi-bescherming en de functie voor het blokkeren van schadelijke sites activeren met de intuïtieve app van VyprVPN.Ik vond Block Malicious Sites uniek - het beschermt je Android voor het geval je per ongeluk een nepsite tegenkomt die bedoeld is om je gegevens te stelen of je apparaat te infecteren.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (34)Andere aanpassingsopties die ik getest heb zijn onder andere de kill switch, protocollen en automatisch herverbinden

De Android-app is intuïtief en kan worden aangepast aan je behoeften.Een functie die ik nuttig vond is split tunneling. Ik heb dit uitgetest door Expedia uit te sluiten van de VPN-tunnel. Toen ik de site bezocht, werd hij geladen in mijn regio, zodat ik toegang kreeg tot lokale vluchtaanbiedingen.

Een klein minpuntje is dat de snelheid afneemt op lange afstanden. Verafgelegen servers, zoals Spanje, gaven me ongeveer 12 Mbps. Servers dichtbij, zoals Miami en Brazilië, gaven me echter snelle, gemiddelde snelheden (44 Mbps). Gelukkig zijn er zoveel servers verspreid over de wereld, dat je zeker een locatie dichtbij kunt vinden met een snelle verbinding.

VyprVPN biedt veel waar voor je geld $5/maand. Toen ik me aanmeldde, kreeg ik zelfs 6 maanden toegevoegd aan mijn abonnement, dus dit is een budget-vriendelijk VPN.

Je kunt VyprVPN ook eerst uittesten om te zien of het iets voor jou is, want het wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie.Ik heb het beleid zelf getest en het was soepel. Je kunt een terugbetaling aanvragen via e-mail of 24/7 live chat (zoals ik deed). Het duurde slechts 7 dagen voordat ik mijn geld terug had.

Probeer VyprVPN vandaag met Android

9. Proton VPN - Gericht op privacy om het online gebruik van je Android anoniem te houden

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (35) De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (36)

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (37)

Beschikbaar op:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Meer

Probeer Proton VPN >

www.Proton VPN.com

  • Zeer gerenommeerd in Zwitserland gevestigd bedrijf met een strikt geen-logbestandenbeleid – om ervoor te zorgen dat je privacy wordt beschermd op je Android
  • Gebruikt 256-bit encryptie, een kill switch en DNS / IP-lek bescherming om de gegevens op je Android te beschermen
  • Met3.217 servers in 71 landen(inclusief Nederland en België) kun je genieten van je favoriete content op Android, waar je ook heen gaat
  • 10 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • dagen geld-terug-garantie
  • Deblokkeert: Netflix, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu, YouTube TV en meer
  • Compatibel met: Versie 5.0 en hoger
  • Werkt ook met: iOS, Windows, macOS, Linux, Chrome, Firefox en meer
  • De gebruikersinterface van de Android-app is beschikbaar in het Nederlands

Als je op zoek bent naar onbetwistbare bescherming van je privacy op je Android, dan is Proton VPN iets voor jou.Een van de oprichters heeft ook ProtonMail gemaakt, een gratis en versleuteld e-mailplatform. Bovendien zet Proton zich al jaren actief in voor de bescherming van internetvrijheid. Het bedrijf heeft zelfs campagne gevoerd om beperkende wetten in zijn thuisbasis Zwitserland te voorkomen.

Het feit dat het in dit land opereert is ook een voordeel voor de privacy, aangezien het niet onder 5/9/14 Eyes jurisdictie valt. De Android-app is zelfs open-source en onafhankelijk gecontroleerd, wat bewijst dat Proton VPN serieus is over je privacy. Het voordeel van open source apps is dat ze regelmatig worden gecontroleerd op kwetsbaarheden. Ik heb de audits bekeken en vond gemakkelijk de volledige rapporten op zijn website, wat aantoont hoe transparant het is met zijn klanten.

Ik kreeg goede snelheden op mijn Android met het betaalde abonnement, maar het gratis abonnement is merkbaar langzamer. Ik heb tests gedaan op 3 gratis serverlocaties: Japan, Nederland en de VS. Elk vertoonde een belastingpercentage van 96-98%, en mijn snelheden waren slechts 2 Mbps.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (38)Met de serverprofielen kon ik servers bookmarken en de sites waar ze het beste mee werken

Toen ik de betaalde server in Dallas testte, was deze veel sneller (44 Mbps) en had een belastingpercentage van slechts 49%. Van alle abonnementen raad ik het Plus-abonnement aan, waarmee je 10 apparaten kunt aansluiten en alle geoptimaliseerde servers kunt gebruiken.

Ik was verbaasd dat Proton VPN geen live chat ondersteuning biedt. De enige manier om een vraag in te dienen is via e-mail of een support ticket. Dit was echter geen belangrijk probleem voor mij. Toen ik een ticket indiende met een vraag, duurde het minder dan 24 uur voordat een medewerker reageerde met een nuttig antwoord.

Hoewel Proton VPN een gratis abonnement aanbiedt, raad ik het niet aan omdat het te traag was om zelfs maar te browsen op mijn Android. Gelukkig is het niet te duur om te upgraden naar een betaald abonnement - je kunt je aanmelden voor slechts €4,99/maand. Dit is het meest simpele betaalde abonnement, dus als je een full-featured versie wilt, zul je meer moeten betalen.

Wanneer je je direct abonneert via de website, kun je Proton VPN's betaalde abonnementen eerst uitproberen omdat het een 30-dagen geld-terug-garantie heeft. In tegenstelling tot de geld-terug-garanties van de meeste VPN's, zal Proton VPN je geld alleen terugbetalen op basis van de resterende dagen van je abonnement. Dit beleid is echter nog steeds betrouwbaar. Toen ik het testte, kreeg ik mijn geld terug, maar het duurde bijna 2 weken voordat ik het ontving.

Probeer Proton VPN vandaag nog met Android

Snelle vergelijkingstabel: Android VPN-functies

Gemiddelde snelheidGelijktijdige apparaatverbindingenAndroid app in het NederlandsAPK bestandGoed voor streamingGeld-terug-garantieLaagste prijs
ExpressVPNEcht snel8JaJaJa30 dagen€6,29/maand
CyberGhostEcht snel7JaJaJa45 dagen€2,03/maand
IPVanishSnelOngelimiteerdNeeJaJa30 dagen$2,95/maand
NordVPNSnel6NeeJaJa30 dagen€3,39/maand
SurfsharkSnelOngelimiteerdNeeJaJa30 dagen€2,89/maand
PIASnelOngelimiteerdNeeJaGeen30 dagen€1,85/maand
PrivateVPNGemiddeld10JaJaJa30 dagen€2,08/maand
VyprVPNSnel5JaJaGeen30 dagen$5/maand
Proton VPNGemiddeld10JaJaGeen30 dagen€4,99/maand

Probeer nu ExpressVPN voor Android!

Tips voor het kiezen van het beste VPN voor Android

Een kwaliteits-VPN voor Android moet je sterke beveiliging, hoge snelheden en betrouwbaarheid bieden. Ik heb de VPN's op mijn lijst gekozen op basis van deze criteria. Hier is een overzicht van waar je op moet letten:

  • Krachtige beveiliging - Het absolute minimum aan beveiliging is 256-bits versleuteling, een kill-switch en bescherming tegen DNS/IP-lekken.
  • Gebruiksvriendelijke Android-apps - Zorg ervoor dat de Android-app goed ontworpen is en vergelijkbaar is met de desktopversie.
  • Hoge snelheden - Snelle servers helpen lag of buffering te verminderen voor streaming, gaming, browsen en torrenting op je Android.
  • Uitgebreid servernetwerk - Met meer servers vermijd je overbevolking en krijg je met je Android vanaf elke locatie toegang tot meer wereldwijde content.
  • Kan streamingdiensten deblokkeren - Controleer of het VPN je toegang geeft tot je favoriete streamingsites op je Android.
  • Privacy bescherming - Ik raad aan ervoor te zorgen dat het een strikt geen-logbestandenbeleid volgt; het is nog beter als het onafhankelijke audits en transparantie rapporten heeft, en gevestigd is buiten de 5/9/14 Eyes jurisdictie.
  • Geld-terug-garantie zonder risico - Zoek naar een gratis proefversie of, nog beter, een geld-terug-garantie zonder risico. Op deze manier kun je het VPN op je Android testen voordat je je vastlegt op een volledig abonnement.
  • Betrouwbare klantenservice - Het is het beste als de dienst een 24/7 live chatfunctie biedt in de Android-app. Ik heb elk VPN getest op de kwaliteit van zijn klantenservice - ze antwoordden allemaal binnen 24 uur, ongeacht de methode.

Probeer nu ExpressVPN voor Android!

Snelle gids: Hoe stel je een VPN voor Android in 3 eenvoudige stappen in

  1. Download een VPN. ExpressVPN is mijn topaanbeveling voor Androidomdat het Nederlands ondersteunt, de snelste snelheden biedt, sterke beveiliging heeft en super-betrouwbaar is.
  2. Installeer de app.Download de app uit de Play Store om deze te installeren. Je kunt ook een APK-bestand rechtstreeks van de websites van de meeste VPN-aanbieders downloaden.
  3. Verbind met een server.Kies een locatie uit de serverlijst, klik op verbinden en je bent klaar om te genieten van veilig streamen, browsen, gamen en meer op je Android!

Probeer nu ExpressVPN voor Android!

Android VPN's die je moet vermijden

Helaas zijn niet alle VPN's te vertrouwen. Je moet altijd het privacybeleid van het bedrijf zorgvuldig lezen om er zeker van te zijn dat het je Android voldoende zal beschermen. Hier zijn enkele voorbeelden van verdachte beleidsregels die ik tijdens het testen ben tegengekomen:

  • Betternet - Deze dienst volgt je Android-gebruik met cookies en bombardeert je met advertenties. Het logt ook tonnen identificeerbare gebruikersgegevens, waaronder je locatie, zodat je nooit echt anoniem bent.
  • CloudVPN - Het biedt onbeperkte bandbreedte om je aandacht te trekken, maar werkt samen met derden om advertenties te promoten. Het vermeldt ook in zijn beleid dat het cookies opslaat en persoonlijke informatie van gebruikers, apparaatgegevens en IP-adressen verzamelt.
  • Opera - Dit is een gratis VPN voor Android browsers, maar het is niet veilig. In het privacybeleid staat zelfs dat het je volgt met een anonieme ID. Het verzamelt gegevens over je toestel, waaronder het OS, functiegebruik, configuraties en hardwarespecificaties.
  • Hola - Dit VPN versleutelt je verkeer niet. In plaats daarvan draait het op een P2P-netwerk dat je IP-adres verwisselt met dat van een andere gebruiker. Hierdoor loop je het risico om in verband gebracht te worden met illegale activiteiten waar je niets mee te maken had. Het logt ook tonnen aan klantgegevens.

Probeer ExpressVPN vandaag nog risicovrij!

FAQs over Android VPN's

Wat is het beste VPN voor een Android TV?

ExpressVPN is de beste keuze omdat het een native app heeft voor Android TV.Dit maakt het super-eenvoudig om te downloaden, te installeren en in te stellen. Sterker nog, het is compatibel met Nvidia Shield, Chromecast en meer. Zelfs als er geen app beschikbaar is voor jouw tv, heeft ExpressVPN geweldige router-ondersteuning, zodat je met elk apparaat verbinding kunt maken.

Zijn er VPN browsers voor Android?

Ja, maar ze zijn niet de meest veilige.Dit geldt ook voor Opera en Aloha, die niet de beste reputatie hebben omdat ze tonnen gebruikersgegevens verzamelen en verkopen.

De beste manier om je surfverkeer te beschermen is met een betrouwbaar en vertrouwd VPN. Een goed VPN beschermt je met sterke encryptie, een kill switch, een geen-logbestandenbeleid en DNS/IP-lek bescherming. VPN browsers voor Android bieden de meeste, zo niet geen, van deze functies.

Welk VPN voor Android is het beste voor Netflix?

ExpressVPN is het beste VPN voor Netflixomdat het een enorm servernetwerk heeft en supersnel is.Het heeft duizenden servers met wereldwijde dekking, waardoor je toegang hebt tot de meeste content. En het is ultrasnel - toen ik zijn snelheden testte, waren ze snel genoeg om te streamen in UltraHD zonder enige buffering.

Kan ik een gratis VPN voor Android gebruiken?

Ja, maar ik raad het af.Het is het gewoon niet waard om een paar euro per maand extra te besparen. Er zijn genoeg gerenommeerde VPN's, zoals die op deze lijst, die een geld-terug-garantie biedenof een gratis proefperiode om ze uit te proberen.

Het eerste probleem is dat sommige van de gratis ‘VPN’s' op Google Play nep zijn. Ze zijn gemaakt met als enig doel je Android te hacken of te infecteren met malware. Ten tweede, zelfs legitieme gratis VPN's leveren in op snelheden, betrouwbaarheid en veiligheid.

Kan ik mijn VPN voor Android op mijn pc gebruiken?

Ja, dat kan! Alle VPN's in deze lijst zijn compatibel met alle grote besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux. En ze staan meer dan één gelijktijdige apparaatverbinding toe. Dus als je een VPN downloadt voor je Android-telefoon, kun je ook de app ervan downloaden voor je pc om al je apparaten beschermd te houden.

Kan ik mijn Android VPN-verbinding delen via een wifi-hotspot?

Helaas, dat kan niet.Dit komt omdat Android-apparaten niet toestaan dat andere apparaten een VPN-tunnel delen. Wanneer je je hotspot deelt, zal je toestel standaard je eigenlijke IP-adres gebruiken.

Het maakt echter wel een groot verschil in snelheden wanneer je een supersnel VPN gebruikten je verbinding deelt. Normaal gesproken zorgt het delen van een hotspot voor veel vertraging. Dit komt omdat het via een ander apparaat moet reizen, in plaats van rechtstreeks naar het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Het is dus het beste om een VPN met echt hoge snelheden te gebruiken (zoals ExpressVPN).

Wat is het beste VPN voor Android tablets?

Het beste VPN voor Android tablets is ExpressVPN- het is zeer veilig, ultra-snel, en werkt betrouwbaar voor streaming, torrenting, gaming en meer. En de eigen app is snel en gemakkelijk op te zetten op een Android tablet. De app is beschikbaar op Google Play voor Android versies 5.0 en nieuwer. Voor oudere Androids (4.0 en hoger) is er een APK-bestand beschikbaar.

Probeer ExpressVPN vandaag nog risicovrij!

Neem vandaag het beste VPN voor Android!

Met zoveel onbetrouwbare diensten tegenwoordig is het moeilijk om te bepalen welke VPN's je Android daadwerkelijk beschermen in Nederland of in het buitenland. De VPN’s voor Android op deze lijst bieden sterke beveiligings- en privacy-functies die je gegevens zullen beschermen.Bovendien zijn ze allemaal gebruiksvriendelijk en worden ze geleverd met extra’s, zoals de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde streamingsites, wifi-bescherming en meer.

Mijn topaanbeveling voor Android is ExpressVPN. Het gebruikt krachtige beveiligingsprotocollen en privacy-functies om ervoor te zorgen dat niemand je activiteiten kan bespioneren. En het is een van de snelste VPN's die ik heb getest, dus je kunt genieten van streaming, torrenting en gaming zonder onderbreking. Je kunt zelfs ExpressVPN op je Android volledig risicoloos uitproberenaangezien het je de zekerheid geeft van een 30dagen geld-terug-garantie. Als het niets is voor je, kun je gemakkelijk aanspraak maken op een terugbetaling.

Samengevat zijn dit de beste VPN's voor Android…

Rang

Aanbieder

Onze Score

Korting

Bezoek site

1

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (39)

9.9 /10

9.9 Onze Score

Bespaar 49%!

Meer informatie

2

9.7 /10

9.7 Onze Score

Bespaar 84%!

Meer informatie

3

9.5 /10

9.5 Onze Score

Bespaar 77%!

Meer informatie

4

9.4 /10

9.4 Onze Score

Bespaar 67%!

Meer informatie

5

9.3 /10

9.3 Onze Score

Bespaar 82%!

Meer informatie

We beoordelen aanbieders op basis van strenge tests en onderzoek, maar houden ook rekening met je feedback en onze affiliate commissie met aanbieders. Sommige aanbieders zijn eigendom van ons moederbedrijf.

Meer informatie

vpnMentor werd in 2014 opgericht als een onafhankelijke site, die VPN-diensten beoordeelt en privacy gerelateerde verhalen publiceert. In samenwerking met Kape Technologies PLC blijft ons team van honderden cyberbeveiligingsonderzoekers, schrijvers en redacteuren lezers helpen met het vechten voor hun online vrijheid. Kape Technologies PLC is ook eigenaar van ExpressVPN, CyberGhost en Private Internet Access, die mogelijk op deze website worden gerangschikt en beoordeeld. Aangenomen wordt dat de beoordelingen die op vpnMentor zijn gepubliceerd op de datum van elk artikel accuraat zijn en zijn geschreven volgens onze strikte beoordelingsnormen, die prioriteit geven aan het onafhankelijke, professionele en eerlijke onderzoek van de recensent, rekening houdend met de technische mogelijkheden en kwaliteiten van het product samen met de commerciële waarde ervan voor gebruikers. Bij de ranglijsten en reviews die wij publiceren, kan ook rekening worden gehouden met het hierboven genoemde gemeenschappelijke eigendom en de partnercommissies, die wij verdienen voor aankopen via links op onze website. We beoordelen niet alle VPN-providers en aangenomen wordt dat de informatie op de datum van elk artikel accuraat is.

De 9 beste VPN-apps voor Android | Getest in 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.