FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (2024)

FastestVPN is al sinds 2016 in de lucht. De VPN-service heeft zijn service de afgelopen tijd verbeterd en nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd. Hierdoor is de VPN sneller, veiliger en gemakkelijker in gebruik geworden.

In deze review hebben we de aangepaste versie van FastestVPN onder de loep genomen en vergeleken met de beste VPN’s op de markt. We hebben daarbij gekeken naar snelheid, veiligheid, privacy, gebruiksvriendelijkheid en servernetwerk. Hieronder lees je onze ervaringen. Is FastestVPN ook zo snel als de naam doet vermoeden?

FastestVPN review in het kort

Deze gunstig geprijsde VPN heeft een ijzersterke beveiliging. FastestVPN heeft bovendien een extra beveiligingslaag toegevoegd door middel van een ingebouwde NAT-firewall en een adblocker. De kill switch en de mogelijkheid tot split tunneling zorgen voor extra veiligheid.

Helaas laat de snelheid te wensen over, hoewel de provider zich hiermee juist in de markt zet. Voor servers dichtbij is de snelheid prima, maar voor servers veraf is de performance niet voldoende. De snelheid met een server dichtbij is geschikt voor streaming en dagelijkse bezigheden, maar minder voor multitasking. Met servers verder weg wordt ook gaming of torrenting lastig.

Het serveraantal van FastestVPN is bescheiden met slechts servers in 49+ landen. Met deze servers kun je Netflix US en andere populaire streamingdiensten zoals SkyShowtime, Ziggo GO en de BBC iPlayer unblocken. Ook is torrenting toegestaan.

We kunnen de volgende zaken concluderen over FastestVPN:

7.1

Pluspunten

  • Goede beveiliging
  • Geen logs
  • Kill switch
  • Goede snelheid op servers dichtbij
  • Amerikaanse Netflix mogelijk
  • Torrenting mogelijk
  • Vijftien dagen niet-goed-geld-terug-garantie
  • Beschikbaar voor alle grote platformen
  • 10 gelijktijdige connecties mogelijk

Minpunten

  • Klein servernetwerk
  • Traag bij servers veraf
  • Installatieproces kan eenvoudiger
  • Geen dedicated IP
  • Geen software en klantenservice in het Nederlands

Specificaties FastestVPN

💵 PrijsVanaf €36,80
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen10
💳 BetaalmethodenBitcoin, Creditcard, PayPal
🔒 ProtocollenOpenVPN, IKEv2
📥 TorrentsTorrents toegestaan
📅 Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 15 dagen
📋 LogsZero logs
🎬 Werkt metFastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (2)FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (3)FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (4)FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (5)FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (6)

Aanbieding

Levenslang abonnement voor €36,80

Bezoek FastestVPN

Snelheid – Hoe snel is FastestVPN?

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (7)

Snelheid is voor een VPN erg belangrijk. Daarom testen wij alle VPN-providers uitvoerig op hun snelheid. Ook met FastestVPN hebben we een aantal speedtest uitgevoerd. De naam van deze provider lijkt erg veelbelovend. Is dit ook echt de snelste VPN?

In het kort kunnen we het volgende concluderen:

  • De snelheid met een Nederlandse server is zeer goed.
  • We zijn tevreden over snelheid van FastestVPN tijdens dagelijks gebruik.
  • De snelheid bij servers ver weg valt echter wel tegen.
  • Downloaden en streamen is met deze VPN geen probleem. Multitasken, torrenten en online multiplayer games spelen wel met servers verder weg.

We geven FastestVPN daarom slechts een 6/10 voor snelheid.

Speedtestresultaten FastestVPN

Via speedtest.net hebben we een aantal speedtests uitgevoerd met FastestVPN. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. De resultaten van elke speedtest worden onder andere beïnvloed door je locatie, internetprovider en het moment van testen. We hebben daarom ook een speedtest van onze verbinding zonder VPN toegevoegd, zodat deze als nulmeting kan dienen. Bovendien hebben we overal het OpenVPN UDP-protocol gebruikt.

MetingPingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)
Nulmeting (Geen VPN)3 ms203,93247,27
Nederland – Amsterdam9 ms191,47233.37
Duitsland – Düsseldorf21 ms76,7656,17
Groot-Brittannië – London21 ms185,23111,49
Verenigde Staten – New York160 ms120,1928,34
Verenigde Staten – Los Angeles307 ms105,7514,72
Australië – Sydney513 ms55,573,35
Japan – Tokyo436 ms72,338,6

In de tabel zie je de gemiddelde snelheden per locatie. Zo heeft FastestVPN bijvoorbeeld drie Nederlandse servers. De gemiddelde snelheid van deze servers zijn weergegeven in de tabel.

Je ziet dat de ping nauwelijks toeneemt wanneer we verbinden met een Nederlandse VPN-server. De downloadsnelheid neemt met minder dan 10% af en de snelheid blijft erg goed. Ook bij andere Europese servers blijft de snelheid boven de 90%, met uitzondering van de Duitse server.

Bij servers verder weg is er wel een flinke daling in snelheid. Je verliest bijna 40% van je snelheid met een Amerikaanse server, terwijl die nu juist handig zijn voor streaming. De daling van snelheid wordt nog dramatischer met servers in Australië en Japan, waar slechts 30% van de originele snelheid overblijft.

Als je op zoek bent naar een snelle VPN, kun je dus beter een dienst als Surfshark gebruiken. Deze is bij ons al vaker als een van de snelste diensten uit de test gekomen. Als je snelheid belangrijk vindt, maar de prijs nóg belangrijker, dan kunnen we je Atlas VPN aanraden.

Snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van FastestVPN tijdens het dagelijks gebruik verraste ons. Met een Nederlandse server konden we zonder problemen surfen, e-mailen en online vergaderen. Ook streamen of het bekijken van YouTubefilmpjes verliep zonder problemen. We konden zelfs zonder probleem op Amerikaanse servers YouTube-filmpjes kijken. Zelfs streamen met de Amerikaanse Netflix ging goed.

Het werd problematischer als we probeerden meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Een spel updaten in Steam veroorzaakte namelijk merkbare vertraging in het openen van pagina’s in de browser. Ook voor gamen is FastestVPN niet de beste keuze. Hoewel we met een Nederlandse server prima konden gamen, daalt de snelheid te veel bij andere servers. Wil je gamen met deze VPN? Dan raden we aan om dat alleen te doen met een server dichtbij. Kies een van de beste gaming VPN’s voor de beste ervaring.

Hetzelfde geldt voor torrenting. Voor een snelle download raden we aan om hier te kiezen voor servers in de nabijheid.

Veiligheid – Hoe veilig is FastestVPN?

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (8)

Veiligheid en anonimiteit zijn de belangrijkste aspecten van een VPN. Een goede VPN-provider gaat zorgvuldig met jouw gegevens om en biedt je de mogelijkheid om zo anoniem mogelijk gebruik te maken van de dienst. Hoe staat het met de veiligheid van FastestVPN?

Hieronder lees je meer informatie over de protocollen die FastestVPN gebruikt, het logbeleid en overige veiligheidsgerelateerde zaken.

  • FastestVPN werkt met sterke 256-bit encryptie.
  • De VPN houdt geen logs bij.
  • De ingebouwde kill switch van FastestVPN zorgt ervoor dat je altijd beveiligd bent.
  • FastestVPN lekt je gegevens niet.
  • Voor het aanmaken van een account zijn jouw e-mailadres en betaalgegevens nodig.
  • We missen een onafhankelijke audit voor deze VPN.

We geven FastestVPN daarom een 8/10 voor veiligheid.

Protocollen

FastestVPN maakt gebruik van AES-256 bit-versleuteling. Deze encryptie voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen. Het wordt gezien als de meest veilige vorm van encryptie en wordt ook door defensie gebruikt. Bij FastestVPN zit het qua beveiliging dus wel goed.

FastestVPN biedt onderstaande encryptieprotocollen aan:

  • OpenVPN (TCP en UDP)
  • IKEv2

We raden het OpenVPN-protocol aan vanwege de sterke encryptie. OpenVPN is erg veilig en is bruikbaar op bijna alle besturingssystemen. Over het algemeen wordt dit protocol op het moment gezien als de sterkste en meest betrouwbare optie voor VPN-gebruikers. Het is ook mogelijk om FastestVPN automatisch een protocol te laten kiezen.

We missen in de selectie van de provider wel het supersnelle protocol WireGuard, dat sterk in opkomst is en erg geschikt is voor mobiel gebruik. Zeker voor een VPN die beweert het snelste te zijn, is dit onmisbaar.

Let op:

FastestVPN schakelt IKEv2 als standaardprotocol in. Dit zul je dus handmatig moeten aanpassen.

Logbeleid en privacy

Als het gaat om je privacy, is FastestVPN een uitstekende keuze. De VPN-provider is gevestigd op de Kaaimaneilanden. De Kaaimaneilanden maken geen deel uit van internationale surveillance-allianties zoals 5 Eyes, 9 Eyes en 14 Eyes. De eilanden hebben geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens. FastestVPN is dan ook niet verplicht om informatie op te slaan of af te staan aan de regering.

De provider hanteert bovendien een ‘no log’-beleid. Alleen het e-mailadres, dat nodig is om in te loggen, wordt door de VPN-provider bewaard. Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt voor factureringsdoeleinden. Zodra een gebruiker zijn account deactiveert, wordt ook zijn e-mailadres uit de database verwijderd. Je kunt ervoor kiezen om een anoniem e-mailadres te gebruiken.

Wel maakt de VPN-provider, net als veel bedrijven, gebruik van Google Analytics. Als je de website bezoekt, zullen er dus cookies en trackers op je computer worden geplaatst.

Kill switch

Als jouw VPN-verbinding plotseling wegvalt, is je internetverkeer niet beveiligd. Dit kan voor onhandige of gevaarlijke situaties zorgen. Met de kill switch die FastestVPN aanbiedt, ben je altijd beveiligd als je verbinding wegvalt. Die zorgt er namelijk voor dat je verbinding wordt stopgezet en jouw IP wordt beschermd tegen blootstelling.

Je vindt deze kill switch in de instellingen van het dashboard. Wanneer je hem activeert, voorkom je dat je per ongeluk informatie lekt wanneer je VPN-verbinding onverwachts even wegvalt.

In de eerdere versie van FastestVPN waren er problemen met de kill switch. Als we bij de nieuwe versie zelf de verbinding verbreken, merken we niets van de kill switch. Als de verbinding echter op een andere manier verbroken raakt, hoor je de keuze te krijgen tussen opnieuw verbinden met de VPN of verder gaan zonder VPN.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (9)

NAT-firewall

FastestVPN beschikt over een ingebouwde NAT-firewall. Deze firewall biedt een extra beveiligingslaag. Al het ongevraagde verkeer dat naar je apparaat wordt gestuurd, wordt door de firewall geblokkeerd. Dit is erg handig, wanneer een virus vanuit je browser je computer probeert binnen te dringen.

Deze firewall werkt via DNS-blackholing. Dat wil zeggen dat jouw DNS-verzoeken vergeleken worden met een zwarte lijst met bekende malware websites. Als de website die je wilt bezoeken op de lijst staat, wordt hij geblokkeerd. Wordt een dubieuze website die je wilt bezoeken geblokkeerd, dan is er niks aan de hand – het is slechts de firewall die zijn werk doet.

Je vindt de NAT-firewall niet terug in de settings. Je hebt daardoor ook niet de optie om het uit te zetten. De meeste gebruikers zullen niet eens doorhebben dat de firewall er is.

Double VPN

FastestVPN heeft nu een nieuwe optie: D-VPN of ‘double VPN servers’. Bij andere providers staat deze functie ook wel bekend als ‘multi-hop’. Je vindt deze bij het tabblad ‘D-tap’, naast de speciale streamingservers. Met de D-VPN worden er twee VPN-servers in twee verschillende landen gebruikt. Je kunt kiezen voor:

  • Frankrijk via het VK
  • VK via de VS
  • VS via Nederland

Met deze VPN’s gaan jouw data door twee rondes van encryptie, waardoor je data dubbel beveiligd zijn. Daardoor zijn deze servers echter ook trager dan gewone VPN-servers. Maar het is hoe dan ook een fijne extra optie; we zeggen nooit nee tegen extra veiligheid.

Lekt FastestVPN je data?

Het belangrijkste doel van een VPN is het verbergen van je IP-adres. Er bestaan echter minder goede VPN’s die je IPv4 lekken, of die je IPv6 – de nieuwe versie van IP – niet verbergen. Daarom testen we ook altijd of een VPN je IP-adres niet lekt.

FastestVPN biedt naar eigen zeggen IPv6-lekprotectie. Bij onze uitgebreide test zijn we geen IP- of DNS-lekken tegengekomen. De website ipleak.net toonde telkens alleen de gegevens van de gekozen VPN-server. Data die je niet wilt delen, zoals je locatie en internetprovider worden dus netjes afgeschermd.

Welke gegevens heeft FastestVPN nodig?

Wanneer jij je aanmeldt, heeft FastestVPN jouw e-mailadres en betaalgegevens nodig. Op de website wordt duidelijk aangegeven dat jouw e-mailadres alleen wordt gebruikt voor factureringsdoeleinden en accountregistratie. Zodra een gebruiker zijn account deactiveert, wordt het e-mailadres uit de database verwijderd.

Om anoniem deze VPN aan te schaffen, kun je gebruikmaken van een anoniem e-mailadres in combinatie met een betaling met cryptocurrency zoals Bitcoin.

Audit

We hebben geen onafhankelijke audit van FastestVPN kunnen vinden. Dit is een gemis, omdat zo’n audit aantoont dat een VPN zo betrouwbaar is als hij zegt te zijn. Daarom raden we de provider aan om een audit uit te laten voeren. De beste VPN’s laten regelmatig een audit uitvoeren om te laten zien hoe goed de veiligheid op orde is én om eventuele problemen die er toch zijn aan te kunnen pakken. Dit draagt bij aan hun betrouwbaarheid.

De gebruiksvriendelijkheid van FastestVPN

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (10)

Hoe gebruiksvriendelijk is FastestVPN? Hieronder lees je alles over het gebruiksgemak van FastestVPN. We bespreken de website, het installatieproces, de software, de prijs en de klantenservice.

  • FastestVPN’s website en software zijn gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.
  • De app biedt extra’s zoals een ad-blocker en split tunneling.
  • Je hebt bij FastestVPN verschillende betaalmogelijkheden, waaronder cryptocurrency.
  • FastestVPN heeft een vijftien dagen niet-goed-geld-terug-garantie op abonnementen.
  • De klantenservice reageert erg snel en biedt 24/7 support.
  • Software-installatie kan eenvoudiger.

We geven FastestVPN daarom een 7,5/10 voor gebruiksgemak.

De FastestVPN website

De website van FastestVPN is overzichtelijk. Helaas zijn er wel redelijk wat opdringerige pop-ups. Bovenin wordt je IP-adres getoond. Hiermee laat FastestVPN zien dat je niet beschermd bent en dat je een VPN nodig hebt om je persoonlijke informatie te beschermen.

Er is een Nederlandse variant van de homepage beschikbaar. Door de automatische vertaling en de vele fouten daarin komt deze website niet prettig over. Zo is ‘Mijn rekening’ een vertaling van ‘My account’.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (11)

Via de menubalk bovenin de website navigeer je naar andere delen van de website. Je vindt hier meer informatie over de verschillende functies, prijzen, servers en apps. Ook vind je hier de klantenservice en je persoonlijke account-pagina. Via de menubalk kun je ook navigeren naar de FastestVPN-blog, waar je interessante artikelen kunt lezen over het gebruik van VPN’s.

Wanneer je naar beneden scrolt op de homepage lees je waarom je een VPN moet gebruiken en op welke apparaten je de VPN kunt gebruiken. Op de website vind je ook een aantal filmpjes van tech-experts die hun mening geven over FastestVPN. Helaas zijn deze filmpjes overdreven commercieel en uiteraard niet erg objectief.

Een fijne helpdesk-pagina is er helaas niet. Onderaan de pagina kun je navigeren naar een FAQ en support center. Zeker de FAQ is echter erg beperkt. Ook zit er geen zoekfunctie op de website, waarmee je gemakkelijk de juiste informatie zou kunnen vinden.

Het installatieproces van FastestVPN

FastestVPN werkt op bijna alle apparaten en platforms, waaronder Mac, Windows, iOS, Android, iPhone, Roku, Apple TV, Android TV, Chromecast, smart-tv, gameconsoles en meer. Voor Chrome en Firefox zijn er ook browser-extensies beschikbaar.

De installatieprocedure van FastestVPN kan eenvoudiger. Het installeren gaat namelijk als volgt:

  1. Ga naar de website van FastestVPN en klik op ‘Shop nu’.
  2. Selecteer een FastestVPN-abonnement naar keuze.
  3. Vul je e-mailadres in om een account aan te maken.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (12)

  4. Geef eventueel aan of je op meer dan 10 apparaten in wilt loggen.
  5. Selecteer de betaalwijze en rond de bestelling af.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (13)

  6. In je e-mail ontvang je vervolgens de inloggegevens voor je account. Klik eerst op de link om een wachtwoord in te stellen. Nadat je jouw e-mailadres in hebt gevuld, krijg je een tweede mail om je wachtwoord te resetten. Dat kan verwarrend zijn, aangezien je een nieuw wachtwoord aan het creëren bent.
  7. Als je een wachtwoord ingesteld hebt, ga je terug naar de mail. Klik nu op de link die je naar de download-pagina brengt.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (14)

  8. Klik op het icoontje van jouw besturingssysteem en download de app.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (15)

  9. Pak het gedownloade zip-bestand uit door er met je rechtermuisknop op te klikken en ‘Alles uitpakken‘ te kiezen.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (16)

  10. Open de installer. Het kan zijn dat je antivirusprogramma, zoals Windows Defender, meldt dat het deze onbekende app niet wil openen. Klik dan op ‘Meer informatie‘ en daarna op ‘Toch uitvoeren‘.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (17)

  11. Doorloop de installatiewizard. Als je gevraagd wordt op de ‘TAP-driver’ te installeren, klik dan op ‘Yes’.
  12. Open de FastestVPN-software door de snelkoppeling aan te klikken.
  13. Log in met de gegevens uit de e-mail die je hebt ontvangen.

    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (18)

  14. Nu kun je de VPN-app gebruiken om met een VPN-server te verbinden.

Mogelijk probleem bij installatie

In sommige gevallen verloopt de installatie niet direct goed. Bij iemand in ons team werd de TAP Virtual Ethernet Adapter namelijk niet automatisch geïnstalleerd. Deze heb je wel nodig om de beveiligde VPN-tunnel op te zetten. Je kunt zelf checken of je de netwerkadapter hebt gedownload door te kijken naar je netwerkverbindingen.

Op Windows zie je dit in de instellingen onder ‘Netwerk en internet’ > ‘Geavanceerde netwerkinstellingen’ > ‘Meer opties voor netwerkadapter’. Op je MacOS-apparaat vind je netwerkadapters onder ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Netwerk’.

Mocht nu blijken dat je de netwerkadapter niet hebt, dan moet je de FastestVPN-software de-installeren en her-installeren. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Open de installer uit de uitgepakte zip-file.
    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (19)
  2. Klik op ‘Uninstall‘ en vervolgens op ‘Next‘.
    FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (20)
  3. Open de installer opnieuw en doorloop het installatieproces nogmaals.

Blijf deze stappen herhalen tot je de inderdaad de TAP Virtual Ethernet Adapter geïnstalleerd hebt. Bij ons kreeg de ene persoon deze direct de eerste keer, de andere moest FastestVPN drie keer de- en her-installeren.

Het kan bovendien zijn dat je geen verbinding kunt maken met je reguliere netwerk wanneer je FastestVPN afsluit. De applicatie overschrijft namelijk de DNS-instellingen van je computer. Als je FastestVPN niet gebruikt, dan zou je normaal gesproken moeten overschakelen naar een andere DNS-server. Deze automatische toewijzing overschrijft FastestVPN echter.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid FastestVPN Software

De software van FastestVPN is erg overzichtelijk. Er zijn niet overdreven veel functies. Voor de meeste gebruikers is dit ook niet nodig. Het belangrijkste is een aan- en uitknop en een optie om je serverlocatie te wijzigen.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (21)

Aan de linkerkant zie je een lijstje met verschillende serverlocaties. Hier kun je een server in een land naar keuze selecteren. Wanneer je op een land klikt, maak je verbinding met de VPN. Door op het pijltje te klikken kun je ook kiezen tussen verschillende servers in dit land. Aan de grote gele ronde bol met de bliksemschicht zie je dat je verbonden bent.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (22)

Je kunt ook kiezen voor speciale streamingservers of voor multi-hop (D-VPN).

Via het tandwiel rechtsboven kom je bij de ‘Settings‘. Hier kun je de instellingen van de VPN aanpassen. Je kunt hier bijvoorbeeld het VPN-protocol kiezen of je wachtwoord veranderen.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (23)

Je vindt hier ook de kill switch, die standaard is uitgeschakeld. FastestVPN heeft ook een standaardoptie om automatisch verbinding te maken bij het opstarten van je apparaat en een optie om opnieuw verbinding te maken als de VPN-verbinding wegvalt. We raden aan om deze optie te gebruiken.

De software biedt gratis bescherming tegen malware door middel van een adblocker en een NAT-Firewall. Deze zijn automatisch ingeschakeld op de servers. De gebruiker heeft geen mogelijkheid om deze zelf in of uit te schakelen.

Een negatief puntje dat we ervaarden is dat het tot stand komen van de verbinding aanzienlijk langer duurde dan bij andere VPN-providers. Ook moeten we telkens nog een extra toestemming geven om de app wijzigingen aan te laten brengen aan het apparaat. Dit is niet gebruiksvriendelijk. Een andere negatief punt is dat de app alleen in het Engels beschikbaar is.

In vergelijking met de vorige versie van de app is dit een hele vooruitgang. Zo hebben we bij onze eerdere test verschillende crashes van de app ervaren. Dat issue is nu duidelijk verholpen. Ook is de nieuwe lay-out van het interface heel duidelijk en makkelijk te navigeren.

Split tunneling

FastestVPN biedt een split-tunneling-functie. Deze functie laat jou kiezen welke apps de VPN moet gebruiken en welke niet wanneer je verbonden bent met de VPN. Op dit moment is deze functie alleen beschikbaar voor Android en iOS. Bij iOS heet de functie smart tunneling.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (24)

Met split-tunneling kun je ervoor zorgen dat een deel van je internetverkeer via een versleutelde VPN loopt en een deel niet. Je kunt apps uitsluiten of juist slechts een paar apps toestaan. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je de VPN alleen wilt gebruiken voor het downloaden van torrents, terwijl je het overige verkeer niet via versleutelde VPN-tunnel laat lopen.

Het is jammer dat deze functie nog niet voor de desktop-versies beschikbaar is. Ook bij websites wil je immers onderscheid kunnen maken tussen sites die wel of niet via een VPN-verbinding moeten lopen.

Ad blocker

De ingebouwde adblocker zorgt ervoor dat je geen last hebt van onnodige advertenties en pop-ups. Deze functie komt goed van pas als je aan het streamen of downloaden bent.

Net als de NAT-firewall staat deze functie los van de server en is het gebaseerd op DNS-blackholing. Je ziet deze functie dan ook niet terug in de app en kunt hem ook niet uitzetten.

Prijzen

FastestVPN biedt diverse abonnementen tegen aantrekkelijke prijzen. Wanneer je een abonnement voor langere tijd afsluit, ben je voordeliger uit. Je kunt kiezen uit een levenslang abonnement, een maandabonnement en een jaarabonnement. Voor de prijs van het basisabonnement kun je tot wel tien apparaten tegelijkertijd beschermen. Voor $4 (€3,77) per device kun je extra apparaten toevoegen.

AbonnementenFastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (25)

  • FastestVPNLevenslang €36,80mndBekijk aanbieding
  • FastestVPN1 maand €4,60mndBekijk aanbieding
  • FastestVPN1 jaar €1,53mndBekijk aanbieding

Het levenslang abonnement waarbij je voor slechts € 36.80 je hele leven lang kunt genieten van FastestVPN, is de beste optie.

FastestVPN biedt geen gratis proefabonnement aan, maar de VPN-provider heeft wel een niet-goed-geld-terug-garantie van vijftien dagen. Dus als je op een of andere manier niet tevreden bent met de VPN-service, kun je je geld terugvragen.

Betaalmogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren betalen voor een abonnement van FastestVPN. De provider biedt de volgende betaalmethoden aan:

  • Creditcards (MasterCard, DISCOVER, VISA, American Express, JCB, Union Pay)
  • PayPal
  • Cryptocurrency, zoals Bitcoin

Het is helaas niet mogelijk om met iDEAL te betalen.

Klantenservice

Je kunt op verschillende manieren contact zoeken met FastestVPN. De snelste manier is de live chat, die 24 uur per dag en zeven dagen per week op de website beschikbaar is.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (26)

Wanneer je tegen problemen aanloopt, kun je deze direct oplossen met behulp van de live chat. Wij stuurden een vraag in en kregen direct een reactie. Bovendien zit er écht een persoon achter en geen chatbot. We werden kundig te woord gestaan en kregen duidelijke uitleg inclusief screenshots.

Om met de expert te praten, werd ons gevraagd eerst onze naam, e-mail, telefoonnummer en onze vraag te delen. Het invoeren van je telefoonnummer is optioneel, dus hebben wij dit niet gedaan. Dit was geen probleem: we werden gewoon geholpen. Ook hebben we zowel met een e-mailadres dat bij FastestVPN was geregistreerd als met een e-mailadres dat niet was geregistreerd een vraag gesteld. Dit maakte eveneens geen verschil.

Het is ook mogelijk om een e-mail naar de klantenservice van FastestVPN te sturen. We hebben dit getest en kregen een half uur later al een duidelijk en volledig antwoord op onze vraag.

Op de website vind je ook een FAQ-sectie. Hier vind je helaas slechts een beperkt aantal veelgestelde vragen. Wel kun je bij het support center terecht voor erg veel duidelijke installatiehandleidingen.

Servernetwerk FastestVPN

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (27)

Het servernetwerk van een VPN is bepalend voor de mogelijkheden. Hoe meer servers je hebt, hoe meer delen van het internet je kunt unblocken. FastestVPN heeft servers in 39 landen, op 55 locaties. Hieronder lees je meer over de servers, serverlocaties en mogelijkheden van deze provider.

  • FastestVPN heeft servers in 49+ landen.
  • De VPN geeft toegang tot verschillende streamingdiensten waaronder Netflix US.
  • Deze provider staat torrenting toe.
  • FastestVPN biedt geen dedicated IP-adressen aan.

We geven FastestVPN een 7/10 voor het servernetwerk.

Aantal servers en locaties

FastestVPN heeft op dit moment een bescheiden servernetwerk verspreid over 49+ landen. Het is niet bekend hoeveel servers FastestVPN in totaal heeft, maar op basis van de keuzes in de app en IP-adressen van de servers krijgen we niet het idee dat FastestVPN veel servers per locatie heeft.

Hieronder zie je de landen waar FastestVPN servers heeft:

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (28)
WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenVerenigde Arabische Emiraten
Azië en OceaniëAustralië, Hongkong, India, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea
EuropaBelgië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Slowakije, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaBrazilië, Columbia, Mexico

Voor de meeste gebruikers zal dit aanbod voldoende zijn. Als je het aantal servers vergelijkt met dat van grotere VPN-providers zoals PIA en Surfshark, die duizenden servers hebben, valt het servernetwerk echter tegen.

Je kunt de servers niet zelf sorteren en er is ook geen zoekfunctie. Er is geen indicatie van de drukte op de servers en er worden ook geen voorspellingen weergegeven van de te verwachten snelheden.

Dedicated IP-adres

Sommige VPN-providers bieden dedicated IP-adressen aan. Dit houdt in dat je een uniek, statisch IP-adres krijgt dat alleen door jou wordt gebruikt. Jouw echte IP-adres blijft dan nog steeds verborgen. FastestVPN biedt deze optie niet. Goede, populaire providers die wel dedicated IP-adressen aanbieden, zijn onder andere NordVPN en CyberGhost.

FastestVPN en streaming (Netflix)

Veel mensen gebruiken een VPN om Amerikaanse Netflix te kunnen kijken. Het aanbod van films en series is in Amerika namelijk veel groter dan in Nederland. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server in Amerika, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Netflix denkt daardoor dat jij in Amerika bent en zo krijg je toch toegang tot de Amerikaanse Netflix.

We hebben getest of we met FastestVPN de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland konden kijken. Tijdens onze test maakten we verbinding met verschillende Amerikaanse servers. We kregen steeds zonder problemen toegang tot de Amerikaanse Netflix. Ook de Nederlandse Netflix werkte zonder problemen toen we verbonden met een Nederlandse server. Dit is natuurlijk heel handig als je op vakantie bent en je favoriete serie niet wilt missen.

We konden ook gebruikmaken van de volgende streamingdiensten:

  • Netflix NL
  • Netflix US
  • Ziggo GO
  • SkyShowtime
  • BBC iPlayer

We hadden echter geen toegang tot Amazon Prime Video, Disney Plus en Videoland.

Om het streamen met een VPN makkelijker te maken, biedt FastestVPN nu speciale streamingservers voor zes regio’s. Deze servers zijn te vinden in India, Japan, Korea, Canada, Italië, het VK en de VS.

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (29)

Let op!

Streamingdiensten gaan het gebruik van VPN’s actief tegen. Daardoor kan het gebeuren dat je geen toegang krijgt tot bijvoorbeeld Netflix. Lukt het niet om toegang te krijgen tot een streamingdienst? Probeer dan een andere server.

FastestVPN en torrents

FastestVPN heeft geen speciale P2P-servers voor het downloaden van torrents. Wel wordt peer-to-peer-downloaden op de meeste servers gewoon ondersteund. De VPN-provider raadt wel af servers in de VS, Australië, Hongkong, Singapore, Zuid-Korea, Japan of India te kiezen om te torrenten, gezien de regelgeving in deze landen.

Met een Nederlandse server kunnen we zonder problemen de Pirate Bay bezoeken. Wil je torrents gaan downloaden? Dan raden we je wel aan om te kiezen voor een server in je nabijheid, omdat het downloaden anders te lang duurt.

Zoek je een VPN speciaal voor torrenting? Bekijk dan onze lijst met beste VPN’s om torrents te downloaden.

Conclusie – Onze ervaringen met FastestVPN

FastestVPN is niet de snelste VPN die we hebben getest, maar de snelheid van servers dichtbij is prima tijdens dagelijks gebruik. Ook konden we probleemloos Netflixen en torrents downloaden.

Op het gebied van beveiliging zijn we erg te spreken over FastestVPN. Door de uitstekende encryptie en ingebouwde firewall hoef jij je geen zorgen te maken over je privacy. Daarnaast zorgt de kill switch ervoor dat je altijd beschermd bent. Daarnaast is ook het privacybeleid te prijzen.

De provider heeft het afgelopen jaar grote verbeteringen aangebracht in de app. De software werkte tijdens onze laatste test zonder problemen. Ook is de app overzichtelijk en makkelijk te navigeren.

Een minpunt is wel dat het servernetwerk nog steeds klein is. Wij zouden graag zien dat deze provider meer serverlocaties toevoegt en ook de snelheid bij ver weg gelegen servers opvoert. Op die manier kan FastestVPN echt de concurrentie aangaan met de top-VPN’s.

Al met al is FastestVPN een betaalbare VPN die goed presteert. De provider zit in ieder geval op de goede weg om een van de betere VPN’s op de markt te worden.

FastestVPN review: veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar een kort en bondig antwoord op je vraag? Dan ben je bij deze FAQ aan het goede adres. Andere vragen kun je altijd stellen in de reacties.

Is FastestVPN veilig?

FastestVPNgebruikt AES-256 bit encryptie en het OpenVPN-protocol. Samen met zijn strikte ‘no log’-beleid maakt dit dat het een erg veilige VPN-provider is.

Is FastestVPN gratis?

FastestVPN biedt geen gratis abonnement aan. Het goedkoopste ben je uit met een levenslang abonnement. Bovendien kun je gebruikmaken van de 15-dagen geld-terug-garantie.

Hoe duur is FastestVPN?

FastestVPN biedt drie abonnementen waarbij je gelijktijdig tien verbindingen kunt maken:

  • Een maand voor 5 dollar.
  • Een jaar voor 1,66 dollar per maand.
  • Levenslang abonnement voor € 36.80.

Kan ik Netflix kijken met FastestVPN?

Ja, je kunt Netflix kijken metFastestVPN. We kregen toegang tot de Nederlandse en buitenlandse Netflix-bibliotheken, waaronder de Amerikaanse Netflix.

Kan ik anoniem torrenten met FastestVPN?

Anoniem torrents downloaden is mogelijk metFastestVPN. De provider biedt geen speciale P2P-servers, maar je kunt met de reguliere servers gewoon torrenten.

Is FastestVPN de snelste VPN?

FastestVPN is niet de snelste VPN. We testen VPN-providers regelmatig op snelheid en komen opdeze lijst met snelste VPN’suit.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

““FastestVPN is erg veilig en gebruiksvriendelijk.””

7.1

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (30)

Lisanne Vroomen

Techredacteur

FastestVPN is een goede VPN. De VPN is veilig en biedt de mogelijkheid om streamingdiensten te unblocken. De meeste mensen zullen dus prima uit de voeten kunnen met deze VPN. Er zijn wel twee nadelen: er zijn relatief veel servers en de snelheid is te traag om te gamen of te multitasken. Dat maakt de VPN niet voor iedereen geschikt.

Aanbieding


Levenslang abonnement voor €36,80

Bezoek FastestVPN

Vanaf €36,80

FastestVPN Review (2024): Is dit echt de snelste VPN? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6109

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.